Kako uspešno igrati Trophy Manager (TM)

Cilj ove besplatne online menadžerske igre je što bolje upravljati fudbalskim klubom, osvajati niže lige i napredovati u višu ligu. Raspored igranja utakmica i treninga je fiksan. Svaka sezona traje tačno 84 dana, što odgovara razdoblju od tačno 12 nedelja ili oko tri meseca. Svaka nedelja u stvari simulira 1 mesec u stvarnom životu vaših igrača. Utakmice lige igraju se tri puta nedeljno u sredu, petak i nedelju, dok se nacionalni kup igra ponedjeljkom i četvrtkom.

Transfer tržište igrača je stalno otvoreno. Možete prodati svog igrača stavljanjem istog na transfer listu. Od tada je isti 5 dana na javnoj aukciji (ali taj rok se može podesiti po volji, ako imate paket PRO TM), a kupiti će ga onaj ko ponudi najviše novca do isteka aukcije. Igrača ne možete kupiti (ili prodati) odmah tako što čete poslati ponudu drugom klubu, ali možete dati ponudu za igrača koji nije na transfer listi. Ako prodavac prihvati vašu ponudu, igrač će se naći na redovnoj transfer listi (aukciji). U igri su zastupljene sve svetske fudbalske lige. Ima ih više od 150.
trophy menager

Kako uspešno igrati Trophy Manager (TM)

  1. Da bi ste pobeđivali morate izgraditi kvalitetnu ekipu od igrača iz svog podmlatka ili kupovinom igrača sa transfer liste od drugih korisnika (menadžera), uklopiti iste u svoj odabrani stil igre i dobro voditi tim kroz odabir uspešne taktike. Najbitnije je kada odredite stil igre da dovodite takve igrače sa karakteristikama da odgovara vašem stilu. Npr. za kratke pasove dovedete veznjake sa dobrim dodavanjem i tehnikom, za igru preko krila vam trebaju brza krila sa dobrim nabacivanjem i tehnikom ali i napadači sa dobrim pozicioniranjem kako bi se izborili za poziciju da šutnu i dobrom glavom da ti šutevi budu što precizniji…
  2. Glavna karika u Trophymanager-u je golman. Prvi igrač kog ćete kupiti treba biti dobar golman koji će vas lako dovesti do većeg ranga. Džabe vam odličan tim ako vam je golman “rupa“.
  3. U timu je dopušteno imati na terenu i klupi maksimalno 5 stranaca, dok ostali igrači moraju biti domaće nacionalnosti. Zato pažljivo sa kupovinom, verovatno ćete morati da platite više para za kvalitetnog domaćeg igrača u odnosu na istog takvog stranca ali su vam ti domaći igrači prekopotrebni.
  4. Glavni izvori prihoda su TV prava, prodaja ulaznica i prodaja vlastitih igrača. Gradite stadion, restorane, štandove brze hrane i ostale objekte koji donose novac ali budite oprezni, sve to je dosta skupo i najpametnije bi bilo da prvo skockate kvalitetan tim pa tek onda krenete sa gradnjom objekata.
  5. Omladinska škola i pomoćni tereni su objekti koji su ubedljivo najskuplji ali i najviše donose. Maximalni nivo svih objekata je 10, što je veći nivo omladinske škole veća je šansa da izvučete dobrog omladinca a što je veći nivo pomoćnih terena igrači će brže napredovati.
  6. Važniji aspekt ove igre koji je čini zanimljivijom je interakcija s drugim korisnicima (menadžerima) putem privatnih poruka i kroz forum u igri. Verujte mi, možete steći veliki broj prijatelja. Ima ljudi koji igru igraju od samog početka, to su starosedeoci TM-a koji su tamo još od 2006.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivan Despotović

Obožavam sport. Volim kvizove znanja. Od svih salata najviše volim roštilj. :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *