Kako iskoristiti prednosti jabukovog sirćeta

Jabukovo sirće je veoma zdravo i lekovito. Mnogi stručnjaci mu pridaju veliku pažnju i smatraju da ima veliku moć.
jabukovo-sirce

Kako iskoristiti prednosti jabukovog sirćeta

  1. Tokom leta, skoro ni jedna salata se ne može zamisliti bez sirćeta. Prilikom odabira sirćeta preporučuje se izbor jabukovog jer je veoma zdravo i pozitivno utiče na ljudski organizam. Pored ovoga koristi se i kao dodatak kuvanim jelima ili pak za konzerviranje zimnice.
  2. Najpoznatija primena jabukovog sirćeta je za ubrzavanje metabolizma .To se postiže tako što se pre svakog obroka uzima čaša tople vode sa par kašika jabukovog sirćeta. Ukoliko neko ne voli ukus ovog sirćeta u ovu mešavinu može dodati i malo meda. Ova mešavina je poznata po tome i što smanjuje apetit ,a samim tim i održava vitku liniju. Naučnici su došli do zaključka da konzumiranje sirćeta svakog jutra na prazan želudac dovodi do smanjenja insulina u krvi do zadovoljavajućeg nivoa čime se postiže da se hrana nakon obroka odmah vari jer organizam šećere direktno iz trenutno konzumirane hrane. Dakle, zaključujemo da jabukovo sirće zaista dovodi do ubrzanja metabolizma.
  3. Poznata su i mnoga druga lekovita svojstva ovog sirćeta. Ono sadrži jabukovu kiselinu, ali i minerale, kiseline, esencijlane aminokiseline, kalijum, kao i vitamine. Pa je tako dokazano da njegovo konzumiranje pomaže osobama sa povišenim nivoom šećera u krvi ,kao i osobama sa povišenim krvnim pritiskom ili sa hroničnim umorom.
  4. U borbi protiv prehlade se takodje ispoljavaju njegova lekovita svojstva i to tako što se pri prvim znacima prehlade grlo ispere nerazredjenim sirćetom. Delotvorno je i u borbi protiv proširenih vena i kapilara, protiv ekcema, opekotina, reumatskog artritisa, ali i protiv glavobolje.
  5. Osim u alternativnoj medicini jabukovo sirće je našlo svoju primenu i u kozmetici. Poznata je njegova primena u borbi protiv mitisera i to tako što se jabukovo sirće i voda izmešaju u razmeri 1:8 i tom tečnošću se lice prska tri puta dnevno.
  6. Jabukovo sirće se koristi i za lepu i zdravu kosu. Nakon pranja se upotrebljava za ispiranje kose i to u srazmeri 1l vode 1dl sirćeta. Posle ovoga kosa je sjajna i bez peruti. Nekada se koristilo i u borbi protiv vaši i raznih parazita.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija
Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

kakao

Kako kakao utiče na naš organizam

Kakao je jedna od namirnica koje gotovo svakodnevno unosimo u organizam, a retko kad zastanemo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *