Kako kupiti odgovarajuću web kameru

Trebalo bi da je jednostavno. Toliko uređaja u danasnje vreme samo prikačimo preko USB porta, Windows odmah prepozna i milina! Spremno je za korišćenje odmah. Pa ipak nije često lako, mogu nas iznenaditi mnogi problemi kada pokušamo da priključimo web kameru i nateramo je da radi. Manje problema imaju oni koji imaju kamericu integrisanu u laptopu.
web-kamera

Kako kupiti odgovarajuću web kameru

  1. Web kamere nisu mnogo skupe. Sa druge strane nisu nešto što je uobičajeno menjati svakog meseca. Da li ste nepoverljivi pri kupovini kineske tehničke robe? Hteli – ne hteli, moramo prihvatiti činjenicu da su i kamere najboljih proizvodjača proizvedene u Kini. To više ne mora biti problem. Ali svakako je najpametnije kupiti kameru u ovlašćenoj prodavnici zbog računa, garancije, mogućnosti reklamacije i servisiranja. Takođe igrajte na sigurno, zapravo poslušajte preporuke prijatelja i informišite se preko interneta i kod prodavca koje su aktuelno najcenjenije marke web kamera na tržištu. Recimo Logitech i Genius kamere opravdano stoje kvalitetom iza svog imena. Ali ima ih još.
  2. Morate biti vrlo precizni kada se odlučujete za model kamere. Svaki model ima različite serije koje su se sasvim različito pokazale u praksi, različito se ponašaju na drugim aplikacijama ili operativnim sistemima. Zato zapišite pun naziv sa sve numeričkim i drugim oznakama pre no što krenete u kupovinu.
  3. Ako ste neko kome nije stalo do brenda bar u ovom slučaju bi bilo pametno da se na to koncentrišete. Zašto? Ako kupite kamericu na kojoj ne piše ni naziv ni ime proizvodjača ili su oni slabo poznati i dođete kući a ono nekim čudom Windows prepozna kameru i ona proradi ne radujte se unapred. Kad promenite kompjuter, operativni sistem ili se jednostavno poremete drajveri na postojećoj kameri imaćete veliki problem da pronađete instalacione drajvere za kameru nepoznatog proizvođača, a bez toga nema šanse da radi. Osim toga, ako nemate instalacioni disk posle godinu ili dve može se desiti da se kamera više uopšte ne proizvodi. Stoga treba saznati koji su proizvođači najduže na tržištu.
  4. Koje osobine kamere vas zanimaju? Kvalitetna izrada i dizajn? Osvetljenje, rezolucija, pikseli? Važno vam je da ima ugrađen mikrofon?Možda sve to sklađeno sa cenom? Dobro razmislite o svemu pre nego što obavite kupovinu.
  5. Razmislite za šta vam je potrebna kamera i slobodno to naglasite pri kupovini. Pojedini modeli pravljeni su za specifične aplikacije pa to može biti od pomoći.
  6. Treba da znate da ne rade sve kamere na svim vrstama Windows sistema, a pogotovu nisu kompatibilne za Linux ili neki treci. Iako će prodavci kategorički tvrditi kad na kutiji piše da podržava odrđene sisteme da je to tako, ne verujte dok se ne raspitate!
  7. Srećna kupovina. Uskoro pišemo o problemima sa instalacijom kamere i mogućim rešenjima.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

Mobilni internet modem

Kako iskoristiti stari mobilni telefon kao Internet modem

Postoji veliki broj ljudi kojima je neophodna Internet konekcija za nesmetano obavljanje posla. To važi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *