Kako se primenjuje limun dijeta

Limun dijeta čisti telo od nečistoća, oslobadja od toksina, stimuliše digestivni trakt i uklanja višak masnih naslaga. Uticaj limun dijete na brzinu rada vaših creva će biti ekstreman. Pratite uputstva kako se primenjuje limun dijeta i nastojte da uočite signale vašeg tela jer ako nešto nije u redu morate da završite dijetu odmah da ne bi bilo štetnih posledica.

limun dijeta

Kako se primenjuje limun dijeta

  1. Konsultujte svog lekara pre početka brze limun dijete. Jako je dobro da se uverite da ste dovoljno zdravi da izdržite ovaj brz i zahtevan program mršavljenja i čišćenja organizma koji traje najmanje sedam dana.
    Razgovarajte o potencijalnim neželjenim efektima koji uključuju mučninu, umor i glavobolje. Tokom limun dijete, možete da prestanete sa korišćenjem lekova, pa pitajte svog lekara da li to predstavlja neke zdravstvene rizike. Oni koji su sprovodili limun dijetu za duže vreme prijavili su promene u nivoima insulina, depresije i krvnog pritiska, što može zahtevati promene u doziranju lekova.
    Imaćete umeren nivo energije, dok prolazite kroz ovaj program sigurno ćete izgubiti težinu, međutim, to nije najzdraviji način pošto možete da izgubite mišićnu masu pored masti.
  2. Potrebni sastojci za limunadu i recept. Kombinujte 1 do 2 kašike organskog javorovog sirupa, 2 kašike svežeg soka limuna ili limete i jedne šolje čiste ne hlorisane vode. Pospite limunadu alevom paprikom po ukusu. Javorov sirup možete naći u prodavnicama zdrave hrane.
  3. Pijte limunadu za detoksikaciju i mršavljenje svaki dan tokom 10 dana. Trudite se da konzumirate najmanje 6 većih šolja limunade dnevno.
  4. Za svaku čašu limunade popijte čašu vode. Obična voda za piće je važao jer ne smete da dehidrirate. Takođe možete piti bilo koji biljni čaj. Ne smete da konzumirate čvrstu ili čak polu – čvrstu hranu za vreme limun dijete.
  5. Pijte čaj za probavu ujutru i uveče svaki dan da podstaknete rad creva. Takođe neki poklonici ove dijete rade klistir poslednja dva dana dijete.
  6. Osmog i devetog dana dijete pijte i nezasladjen sok od pomorandže u neograničenim količinama.
  7. Desetog dana pijte sok od pomorandže ujutru. Za ručak, pojesti neko sirovo voće. Jedite salatu za večeru .
  8. Nastavite da jede normalno sutradan, samo birajte laganu hranu i pazite da vam porcije budu male .
  9. Sačekajte 3 do 6 meseci pre ponovnog primenjivanja limun dijete.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako da se ne udebljate

Kako da se ne udebljate

Mi žene smo večito na nekim dijetama. Onda izbegavamo sve živo –  slatkiše što nam …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Limun povoljno deluje na naše zdravlje i sagorevanje masti, ali je štetan za zube. Limunska kiselina oštećuje zubnu gleđ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *