Kako da se ne udebljate

Mi žene smo večito na nekim dijetama. Onda izbegavamo sve živo –  slatkiše što nam najteže pada, pite, pice odnosno sve što najviše volimo. Da ne bi došlo do toga, potrebno je da se samo pridržavamo nekih saveta, i onda nećemo imati potreba za rigoroznim dijatama.

kako da se ne udebljate

Kako da se ne udebljate

  1. Pre svega jedite onoliko koliko vam je potrebno. Pravilna ishrana znači i zdrav život. Nemojte pojesti sve sa tanjira ukoliko više ne osećate glad. Jedite polako bez žurbe, dok mozak posalje informaciju da ste siti.
  2. Kada se nađete u samoposluzi ne dozvolite da vas vodi želudac nego mozak. Kupujte samo ono što vam je potrebno, a pritom birajte proizvode sa malim procentom masnoće.
  3. Ne punite frižider hranom koja mami. Nastojte pre svega da se u frižideru ne nalaze razni slatkiši, čokoladice, majonez, masni sirevi itd. Vodite se onim što ne vidite ne možete ni da poželite.
  4. Budite oprezni sa pićima. Svaki gram alkohola sadrži oko 7 kalorija. Zato pripaziti koju količinu alkohola unosite u organizam, naročito ukoliko imate problema sa održavanjem težine.
  5. Izbegavajte takozvane čudotvorne dijete. Nije zdravo ponašati se prema svom telu tako što ćete ga mučiti nekim brzopoteznim dijetama. Mnogo je bitnija stvar da naučite da kontrolišete svoj apetit za stolom.
  6. Umerenost je najbolja u svemu pa tako i u hrani. Rasporedite dnevnu količinu hrane na nekoliko obroka. Preporučuje se da to bude 5. Vodite računa da poslednji obrok bude i najlakši.
  7. Veoma je bitno da ne uzimate ništa između obroka. Kada jedete bitno je da se usredsredite samo na hranu, a to znači da sklonite sve novine, knjige i da ne sedite ispred tv-a.
  8. Ne upoređujte se nikad sa mršavim modelima. Nisu svi ljudi isto građeni. Ne pokušavajte da budete poput top-modela, jer ćete rigoroznim dijetama ugroziti svoje zdravlje.
  9. Bavite se sportom. Fizička aktivnost je veoma bitna kako za zdravlje organizma, tako i za održavanje telesne težine. Idealnu težinu ćete postići i održati samo pravilnom ishranom uz obaveznu fizičku aktivnost.
  10. Kontrolišite svoju telesnu težinu s vremena na vreme. Uglavnom se svi setimo vage kada osetimo da smo nabacili koji kilogram viška. Uvedite obaveznu naviku da redovno otprilike jednom mesečno kontrolišete svoju telesnu težinu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

povrce

Kako mršaviti pomoću povrća

Kao što i većina nas već zna, povrće je od vitalnog značaja za konzumiranje, bilo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *