Kako mršaviti pomoću povrća

Kao što i većina nas već zna, povrće je od vitalnog značaja za konzumiranje, bilo da ste ili niste na dijeti. Ono je zdravo, niskokalorično i prepuno hranljivih materija. Kada pokušavate da smršate, konzumiranje povrća je još od vitalnijeg značaja. Povrće je ključ za gubljenje težine. To je tako jednostavno.

U tekstu Vam je predstavljeno 8 najkorisnijih povrća koje treba da jedete za mršavljenje.
povrce

Kako mršaviti pomoću povrća

Povrće # 1 – krastavac
Krastavci su povrće koje je od vitalnog značaja za mršavljenje. To je zato što se, kao i celer, sastoji od uglavnom vode. Osim toga, ono je veoma niskokalorično što ga čini još više korisnijim za mršavljenje. U nastavku možete pročitati i recept salate sa krastavcima koja je ukusna, niskokalorična i savršena za mršavljenje.

Recept # 1 – Salata sa krastavcom i lukom

  1. Narezati dva krastavca i stavite ih u činiju.
  2. Dodati jedan crveni luk, koji je prethodno narezan.
  3. Pomešajte dobro.
  4. Dodajte pola kašičice šećera, dve kašike jogurta, dve kašike limunovog soka, jednu kašičicu mirođije i malo soli i bibera, ako volite. Ukoliko želite, možete dodati kašičicu susama.
  5. Pomešajte sve zajedno ponovo, a zatim to stavite u frižider da se ohladi.

Recept # 2 – Salata sa lubenicom i krastavcima

  1. Iseckajte oko jedan kilogram lubenice na male komade i stavite ih u činiju.
  2. Onda isecite oko pola krastavca i dodajte lubenicu.
  3. Ubacite malo iseckane nane.
  4. Pomešajte sve to
  5. Konačno, dodajte oko dve supene kašike sirća i nekoliko kockica feta sira.

Povrće # 2 – zeleniš
Zeleniš je važno povrće za mršavljenje. Tu spadaju na primer blitva, kelj i slično. Ovo zelje, posebno tamniji zeleniš je optimalno za gubljenje težine. To je zbog svojih niskih kalorija, ali i zbog količine vitamina koje sadrže i visokog sadržaja vlakana.

Povrće # 3 – paprika
Paprika (bilo da je crvena, zelena, narandžasta ili žuta ) je prepuna vitaminom C , K i A. Najkorisnija paprika je zapravo crvena paprika jer sadrži najveću količinu vitamina. Još jedna vrlo važna činjenica o paprikama je da će Vam one zapravo pomoći da sagorite više kalorija!

Povrće # 4 – spanać
Spanać je poznat kao najkorisnije povrća za gubljenje težine. To je zato što ima puno vitamina i minerala, pa čak i omega 3 masne kiseline. Unošenje spanaća u Vašu ishranu je od ključnog značaja. Ako niste ljubitelj sirovog spanaća, pokušajte da ga skuvate.

Povrće # 5 – celer
Celer je zapravo veoma lep, ako ga do sad niste probali. Celer sačinjen skoro potpuno od vode. On ima ekstremno niske kalorijske vrednosti, ima dosta proteina i visok sadržaj vlakana. Ovo je zaista fantastično povrće koje treba da konzumirate ako želite da izgubite težinu.

Povrće # 6 – brokoli
Brokoli je veoma korisno povrće za mršavljenje . Sa jedne strane, brokoli ima veoma nisku količinu masti i sa druge strane, ono sadrži ugljene hidrate koji ćete zapravo postepeno da ih izbacujete iz Vašeg sistema i imaće utisak da ste aktivniji.

Povrće # 7 – luk
Luk je zapravo niskokalorično povrća i sadrži nekoliko vitamina. Crni luk je takođe poznat kao prirodni blokator masti što ga čini još boljim za mršavljenje. Dakle, dodajte luk u svaki obrok koji pravite i definitivno ćete pomoći sami sebi da izgubite težinu.

Povrće # 8 – šargarepa
Šargarepa ima visok sadržaj vlakana, a takođe sadrže beta-karoten. Osim toga, šargarepe su prepune esencijalnih nutrijenata uključujući minerale i vitamine. Kada je u pitanju gubljenje težine, jedenje šargarepe Vam definitivno može pomoći iz gore navedenih razloga i činjenica da su niskokalorične i odlične za vid.

Stoga, ubacite u Vašu ishranu što više ovih povrća i videćete kako ćete postepeno gubiti na težini i biti zdraviji.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Nataša Uskoković

Avatar photo

SLIČNO

kako da se ne udebljate

Kako da se ne udebljate

Mi žene smo večito na nekim dijetama. Onda izbegavamo sve živo –  slatkiše što nam …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *