Kako vršiti promociju u Internet trgovini

Najbitnije za one koji žele da se upuste u trgovinu putem Interneta jeste to da moraju da sagledaju prednosti i nedostatke koji im pruža Internet. Svoje poslovanje moraju da pokušaju da uklope u nepisana pravila ove mreže. Veoma je bitno da započinjanje posla preko interneta preduzeća shvate ozbiljno i da mu pristupe sa istom pažnjom, kao da se radi i o tradicionalnim oblicima trgovine.
internet trgovina
Kako vršiti promociju u Internet trgovini

Uspeh u Internet trgovini, postiže se tako što preduzeće stupa u medjusobnu interakciju sa potrošačima i kreira sadržaj koji će privući potencijalne kupce. Veoma je bitno i grafičko uredjenje e-prodavnice. Sadržaj prezentacije treba da bude jasan, da zainteresuje posetioce da oni što duže ostanu na toj stranici i na kraju da ih podstakne na kupovinu.

Što se tiče same promocije na internetu ona se može odvijati na različite načine. Pre svega preduzeće treba štampati adrese internet prodavnice na svim štampanim materijalima preduzeća. Indirektno kao kanal promocije može koristiti i publicitet. Može koristiti mogućnost razmene nekih oblika reklama sa drugim prezentacijama.

Promocija se može sprovoditi i uvodjenjem nekih popusta za potrošače, raznih kupona ili kroz nagradne igre i neke druge aktivnosti koje imaju za cilj da privuku pažnju potrošača.

Putem promocije, predueće ima za cilj da stvori vizuelnu sliku o proizvodu kod kupca odnosno da kupca zainteresuje za konkretan proizvod. Najveće interesovanje bude one poruke koje su kratke i informativne odnosno one koje na malom prostoru govore o proizvodu. Uspeh imaju poruke koje su ubedljive, jasne i privlačne. Dakle, propagandna poruka, treba da bude dobro uobličena i sadržinski usmerena.

Promocijom na Internetu elektronska trgovina se praktično bori protiv konkurencije i nastoji da zadrži postojeće i osvoji nove kupce.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

Kako se izračunava kalkulacija nabavne cene robe

Kalkulacija je postupak izračunavanja cene nekog proizvoda. Nabavna cena jednaka je zbiru fakturne vrednosti i …

2 komentari

  1. Milutin Milutinović

    Jedina, današnja, konkurentnost i to ne samo na tržištu jeste Internet promocija ili marketing. Svi ostali vidovi promocija su uglavnom skuplji i nedopiru do tog broja potencijalnih potrošača. Tako da svaka firma treba za ozbiljno da se okrene ovom vidu promovisanja i to temeljno i sa jasnom porukom i ciljem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *