Kako Mesec utiče na naš život

Iako je Mesec udaljen od zemlje čak 40000 kilometara, ovo nebesko telo ipak utiče na sve što se dešava na našoj planeti. Od kada postoji čovečanstvo, Mesecu se prepisuju raznorazni uticaji na Zemlju i njene stanovnike.
mesec zivot

Kako Mesec utiče na naš život

  1. Stari Feničani su bili uverene da žene pod dejstvom meseca mogu da zatrudne, starim germanima je ulivao strah jer su ga smatrali vladaocem carstva mrtvih i zbog toga su kretali u boj samo kada je bio mlad mesec, a i danas se mnogi ljudi u svakodnevnom životu upravljaju prema mesečevim menama.
  2. Mesec utiče na proizvodnju hormona u čovekovom organizmu. Tri dana pre punog meseca može da se dođe do poremećaja sna, oscilacije raspoloženja i opadanja radne sposobnosti, a povećava se čak i rizik od grešaka u saobraćaju. Dva dana pre i posle punog meseca rađa se znatno više dece, izuzetno veliki broj žena tada dobija menstruaciju, dok kod drugih nastupa ovulacija.
  3. Mesečev ciklus traje od 28-30 dana baš kao i ženski. Zbog toga se u mnogim kulturama Mesec smatra simbolom plodnosti i ženstvenosti.
  4. Uticaj Meseca na čoveka ide još dalje. Utvrđeno je da njegove različite faze utiču na to kako ljudsko oko opaža boje, od njih zavisi i koncentracija, utiču na nivo adrenalina, na zaceljivanje rana i podnošljivost lekova.
  5. Dani oko mladog Meseca su najbolji za skidanje kilograma, dok se za vreme punog Meseca kilogrami prosto lepe.
  6. U vreme punog Meseca ne samo da se rađa veliki broj dece, već i u to vreme mnogo njih bude i začeto. Osnovni razlog toma je proizvodnja hormona. Postoji verovanje da deca koja su začeta za vreme punog meseca će imate mnogo više sreće u životu.
  7. Uz pomoć čuvene mesečeve dijete možete da izgubite 2-3 kilograma za samo jedan dan. Ona je jako jednostavna, osim što skida kilograme, čisti organizam od toksina. Postoji samo jedno pravilo: ne treba uzimati ništa od hrane u prvih 24 časasvake od četiri mesečeve mene.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

Kako se slažu strelac i lav

U ovom tekstu ćemo se osvrnuti na odnos između osoba rođenih u znaku strelca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *