Kako isplanirati romantično putovanje

S vremena na vreme, svaki par bi trebalo da pobegne od dosadne, svakodnevne rutine na neko romantično putovanje. Iako ovakva putovanja deluju privlačno, parovi ih često izbegavaju jer imaju utisak da je za tako nešto potrebno ozbiljno planiranje. Nemojte tako lako odustajati, jer vrednost ovakvog tipa odmora i značaj istog za vašu vezu mnogo nadmašuje rad koji je potreban za planiranje i organizovanje.

romanticno putovanje

Kako isplanirati romantično putovanje

  1. Odlučite se kada ćete ići i tražite slobodne dane – Ovo je presudan i često zanemaren korak. Traženje slobodnih dana sa posla na vreme će osigurati da vaše putovanje ne bude odloženo zbog raznih obaveza, a i poštedećete sebe dodatnog stresa. Ako imate decu, unapred se pobrinite za to ko će ih čuvati dok ste vi na putu. Time što ćete na vreme pitati bake i deke, ili najbliže prijatelje da ih pričuvaju u tom periodu, sačuvaćete sebe od neprijatne situacije da otkazujete putovanje u poslednjem trenutku, laknuće vam, nećete morati da brinete zbog toga, a omogućićete i tim osobama da se pripreme na vreme za to.
  2. Odlučite gde ćete ići – Ova stavka dosta zavisi od budžeta kojim raspolažete. Razmetljivost se može u nekim situacijama protumačiti kao romantični gest, ali romantično putovanje ne mora nužno da bude i luksuzno odsedanje u nekom basnoslovno skupom hotelu. Uzmite u obzir i odlazak u neki bungalov u najbližem turističkom mestu (to sigurno neće biti skupo), ili čak, ako ste baš bez para, jednostavno provedite vikend kod kuće, ali bez dece. Najznačajniji element romantičnog putovanja je zapravo činjenica da par treba da pobegne na neko mesto koje će biti samo njihovo i gde mogu u potpunosti pažnju da posvete jedno drugome. Ako ipak odlučite da putujete, vodite računa o aktivnostima na putovanju u kojima ćete oboje uživati (npr. duge šetnje u prirodi, ili izbegavajte skijanje, ako ne skijate oboje). Možete odsesti u nekom manjem odmaralištu koje nudi noćenje sa doručkom gde ćete imati potpunu privatnost, umesto velikih hotela koji vrve od turista, od kojih će vam se sigurno neko obratiti i pokušati s vama da uspostavi kontakt. Pokušajte da pronađete neku lepu, još neotkrivenu destinaciju, umesto neke popularne. Takođe, ako neko od vas dvoje ima strah od letenja avionom, izbacite tu opciju, jer bi u tom slučaju bilo dosta stresa u putovanju koje treba da bude prijatno i romantično.
  3. Napravite rezervacije unapred – Ovime, ne samo što ćete sebi osigurati željeni komfor, već ćete se oboje obavezati na to putovanje (što je često najteži korak za radoholičare). Unapred rezervišite smeštaj, kupite karte za avion, voz ili autobus, rezervišite iznajmljivanje automobila u tom mestu ako je potrebno. Uključite i jedan slobodan dan nakon povratka sa putovanja, da biste se raspakovali i prilagodili polako i bez stresa, pre nego što počnete opet da radite. Ništa ne ubija romansu, kao svest o tome da ćete se čim dođete sa putovanja oboje susresti sa stresom i ubrzanim tempom rada bez faze prilagođavanja.
  4. Ne preterujte sa planiranjem – Ovo je romantično putovanje i zato ostavite malo vremena za romantiku. Neka putovanja i neki hoteli imaju bogatu ponudu raznih zabavnih i sportskih aktivnosti. Ne morate se prijaviti baš za sve, jedini rezultat toga može biti iscrpljenost i umor, a nikako romantičnost. Izaberite dve-tri aktivnosti u kojima ćete oboje uživati, a ostatak vremena ostavite neisplaniran. Budite spontani. Takođe, budite obazrivi sa aktivnostima na otvorenom: opekotine od sunca ili povreda na skijanju mogu vam potpuno upropastiti putovanje.
  5. Budite romantični – Žene bi trebalo da pronađu svoj čipkasti i svileni veš koji nikad nisu obukle i spakuju ga u kofer, zajedno sa mirišljavim svećama, aromatičnim uljima za masažu, dakle spakujte sve što smatrate neophodnim za romantično putovanje. Kupite čokoladice, jagode, šampanjac. Učinite ovo vreme koje ćete provesti zajedno zaista posebnim.
  6. Muškarci moraju biti svesni da i od njih zavisi koliko će putovanje biti romantično – Isključite mobilni telefon, nemojte nositi tablet ili laptop, nemojte insistirati na gledanju neke utakmice tokom putovanja, kupite cveće i obratite pažnju na ličnu higijenu (obrijte se). Možete prirpremiti i servirati vašoj partnerki omiljeni doručak. Najbitnije, usmerite svoju pažnju u potpunosti na nju. Ova posebna pažnja će mnogo pomoći vašoj vezi i znatno vas zbližiti.
  7. Prirediti putovanje kao iznenađenje je zaista nešto posebno – Nije bitno da li ovo isplanira muškarac ili žena. Zamislite da dolazite kući u petak po podne i zatičete spakovane kofere i na njima karte za neku romantičnu destinaciju. Uzbuđenje i oduševljenje u takvoj situaciji je sigurno vredno truda. Čak i ako se u poslednjem trenutku nešto izjalovi i budete sprečeni da odete, upamtićete i cenićete puno gest vašeg partnera i to će uticati na vašu vezu. Isto važi i za obrnutu situaciju, i vaš trud i iznenađenje koje ste pripremili bi dali isti rezultat.

Na ovakvom putovanju par treba da uživa u vremenu provedenom zajedno. Takođe, treba da se potrudite da otkrijete nešto novo u vezi partnera (koliko god da ste dugo zajedno, uvek vas može iznenaditi). Uz malo planiranja, malo dobre volje i lepog raspoloženja romantično putovanje se može pretvoriti u lepe i prijatne zajedničke uspomene.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dijana Zarić

Avatar photo
Volim da istražujem. Putovanja, dobra muzika i čitanje knjiga su mi pasija. Završila sam filološki fakultet.

SLIČNO

Kako putovati avionom

Putovanje avionom je svakako najbrži vid putovanja. Ali kako se za njega pripremiti? Donedavno je …

2 komentari

  1. Avatar photo

    Odličan članak! Upravo moj momak i ja razmišljamo o takvom nekom putovanju, najverovatnije ćemo posetiti Temišvar.

  2. Avatar photo

    Nećete se razočarati. Temišvar je lep, stari grad, pun romantičnih trgova. :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *