Kako putovati avionom

Putovanje avionomPutovanje avionom je svakako najbrži vid putovanja. Ali kako se za njega pripremiti? Donedavno je bio i među najskupljim ali sa pojavom ’low budget’ tj niskotarifnih avio-prevoznika to više nije slučaj. Sada vas avionska karta može koštati manje nego autobuska do neke određene destinacije, u Evropi prevashodno.

Evo malo saveta kako se pripremiti za putovanje avionom:

1) Izaberite avio-prevoznika. Neka vam neki od kriterijuma budu renome kompanije, cena karte i svih dodatnih troškova, da li lete direktno do željene destinacije.

2) Odaberite način plaćanja avio-karte, pošto nekada postoje povlastice ukoliko istu plaćate keš novcem ili nekom bankovnom karticom.

3) Proverite da li postoji mogućnost biranja sedišta u avionu.

4) Raspitajte se kod prodavca karata ili samog avio-prevoznika kada, tj koliko vremena pred let, se morate ’čekirati’, tj predati prtljag na aerodromu.

5) Proverite obavezno koliko komada prtljaga i koje ukupne kilaže smete da ponesete sa sobom.

6) Proverite kakav i koje veličine prtljag smete da unesete sa sobom u kabinski prostor aviona.

7) Pre nego što se uputite na aerodrom, telefonom proverite da li će se let obaviti na vreme ili je došlo do nekog kašnjenja.

8) Pre samog polaska proverite da li ste poneli sva odgovarajuća dokumenta sa sobom, poput pasoša, karte i ostalih ličnih dokumenata.

9) Ukoliko već to niste učinili kod kuće, po dolasku na aerodrom, a pre predavanja prtljaga, napišite svoje lične podatke sa stalnom adresom prebivališta na svaki komad prtljaga da u slučaju ako se izgubi, avio-prevozniku bude olakšan i ubrzan proces vraćanja istog.

10) Sada već skoro na svakom većem aerodromu postoji mogućnost da uz minimalnu novačanu nadoknadu obavijete, i time dodatno osigurate prtljag od otvaranja, pvc folijom.

Želimo vam prijatan i siguran let!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

Kako se spakovati za more

Većina ljudi uživa kada dođe dan da idu na put, ali ih često brine razmišljanje …

Jedan komentar

  1. Super clanak. Moze mnogima da posluzi kada putuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *