Kako odlučiti gde na medeni mesec

Medeni mesec je jedno od najznačajnijih putovanja na koje ćete otići, s obzirom da vam je to prvo bračno putovanje. Nakon silnog iščekivanja i stresa oko pripreme venčanja, medeni mesec je odličan način da se opustite i provedete malo kvalitetnog vremena sa vašim partnerom. Mnogi ljudi naiđu na problem kada treba da se dogovore sa partnerom i odluče gde bi trebalo da otputuju. Evo nekoliko saveta kako da isplanirate predivno putovanje, koje će biti zaista specijalno i koje ćete pamtiti celoga života.

medeni mesec

Kako odlučiti gde na medeni mesec

  1. Da li želite da se opustite ili želite aktivan odmor i avanturu? – Ovo je veoma značajno pitanje koje morate sebi postaviti. Šta zaista očekujete od vašeg medenog meseca i kakvog tipa želite da on bude? Kakva su vam interesovanja? Obično se medeni mesec zamišlja na nekoj tropskoj destinaciji, gde možete da se izležavate i sunčate pored bazena i ispijate koktele, ali ne zamišlja baš svaki par na taj način svoje prvo bračno putovanje. Bez obzira na to da li uživate u skijanju, šetnji po šumi, planinarenju, plivanju, ronjenju ili čak volontiranju i pomaganju siromašnima, u čemu god da uživate i šta god da vas čini srećnim, možete od toga napraviti nezaboravno putovanje.
  2. Uklopite se u svoj budžet – Venčanja mogu biti sama po sebi već dovoljno skupa, pa je određivanje budžeta za medeni mesec od velikog značaja. Jednom kada odredite koji tip odmora želite (bilo da je to opuštanje, sunčanje i izležavanje, ili aktivan odmor, planinarenje, obilasci znamenitosti…), moraćete da pronađete lokaciju koja će vam pružiti to što želite, a koja će se uklopiti u vaš budžet. Ako oboje volite sneg, a baš niste u mogućnosti da odete u Švajcarsku ili Austriju, moraćete da potražite nešto bliže svom domu (osim naravno ako ne živite u Švajcarskoj). Ima i kod nas lepih zimovališta i predivnih planina za skijanje, a mnogo je pristupačnije od inostranstva. Ponekad su parovi razočarani što ne mogu sebi da priušte putovanje iz snova na Fidži. Ne morate biti razočarani. I u našoj okolini postoje mesta koja su idealna za medeni mesec, romantična i kao iz snova. Pretražite internet, ukucajte u pretraživaču „romantična putovanja“ i iznenadićete se kakve ćete sve mogućnosti otkriti.
  3. Razgovarajte sa agentom u vašoj omiljenoj turističkoj agenciji – Iako ovo zvuči kao poslednji korak u organizovanju medenog meseca, takođe je jedan od najznačajnijih. Objasnite agentu svoja interesovanja i kakav tip medenog meseca želite. Takođe, uputite agenta u budžet kojim raspolažete. Nakon toga, agent će biti u mogućnosti da vas posavetuje i predloži opcije koje su vam na raspolaganju u tom okviru, a može vas snabdeti i raznim brošurama za moguće destinacije.
  4. Istražite ponuđene destinacije – Sada, kada ste odlučili kakav tip medenog meseca želite, kada znate kolikim budžetom raspolažete i kada ste utvrdili kakve su ponude u turističkoj agenciji, došao je trenutak da se odlučite. Imajte na umu koje je godišnje doba tokom vašeg putovanja, i proverite destinacije, kakvo je vreme tamo u tom periodu, da li tada ima nekih festivala i praznika. Može se dogoditi da u vreme festivala i praznika cene na toj destinaciji budu znatno povećane, a možete naići i na problem sa rezevacijom smeštaja u tom periodu zbog velike navale turista. Istražite odabranu destinaciju na internetu, istražite kakve aktivnosti nudi. Ako rešite da odete na opuštajući odmor, pa se desi da vam to dosadi, da li ima dovoljno aktivnosti i izleta koji vas interesuju, a za koje biste se mogli prijaviti? Da li će vam za razgledanje biti potrebno iznajmljivanje automobila i da li vam tako nešto odgovara? Raspitajte se na vreme, time ćete sprečiti da vam se medeni mesec pretvori u katastrofu ili dosadno putovanje.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dijana Zarić

Avatar photo
Volim da istražujem. Putovanja, dobra muzika i čitanje knjiga su mi pasija. Završila sam filološki fakultet.

SLIČNO

Kako putovati avionom

Putovanje avionom je svakako najbrži vid putovanja. Ali kako se za njega pripremiti? Donedavno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *