Kako izabrati parfem

Iako svi misle da je lak zadatak izabrati parfem, ipak moramo reći da je to zaista težak zadatak. Pogotovo ako se miris poklanja voljenoj osobi. Uglavnom muškarci imaju problema sa ovim stvarima. U sledećem članku ćemo istaći na šta tačno morate obratiti pažnju.

odabir parfema

Kako izabrati parfem

  1. Kupovina parfema za sebe
    Ukoliko želite sebi da nabavite neki novi miris, preporučujemo da odete u jednu parfimeriju. Najbolje je da u tom trenutku isključite iz misli primamljive reklame, letke i savete prodavca. Sami ćete morati da donesete odluku, jer Vi najbolje zante šta Vam najviše pristaje i koji parfem će da ističe Vaše pozitivne karakteristike. Pored toga, pre nego što bez određenog cilja krenete u nabavku, pomirišite arome koje već imate kod kuće. To je uvek dobra smernica za neodlučne osobe. Sastav tih mirisa će svakako da Vam pomogne. Znači, zapamtite ili zabeležite arome koje Vaša omiljena kompozicija sadrži i u trenutku izbora ćete lakše da se snalazite. Ako već znate šta hoćete preporučujemo da tražite pomoć od prodavca. Osoba koja radi u ovakvim specijalizovanim prodavnicama uglavnom zna koji parfemi su slični i koje sastojke sadrže u sebi.
  2. Parfem kao poklon
    U slučaju da želite određeni miris da poklonite voljenoj osobi, članu porodice ili drugu, drugarici, verujte, suočićete se sa više problema. Istraga je glavna stvar u ovim situacijama. Znači, trebalo bi sve da saznate o osobi i njegovom ukusu pre nego što uzmete stvari u svoje ruke. Bilo bi dobro da na indirektan način zapitate osobu šta voli ili koje arome su joj drage. Pored toga, pogledajte šta krije kupatilo. I dezodoransi, gelovi za tuširanje će odati ukus vlasnika. Najvažnije je da zapamtite da li preferira sveže, začinjene, voćne ili cvetne akorde. Na taj način je već lakše izabrati.
  3. Na izbor mnogo utiče i ličnost, kao i godina starosti osobe. Za ljupku, razigranu mladu devojku najbolje pristaju cvetni akordi, za seksi, prefinjenu, zavodljivu damu preporučujemo jače, začinsko sveže note. Starijim ženama (na primer za mamu, tetku) su idealni elegantni, prigušeniji mirisi. Odredite i godišnje doba u kojoj ćete koristiti parfem. Za zimske dane izaberite toplije nijanse koji greju. Za jesen se preporučuju orijentalniji mirisi koji podsećaju na toplije dane. Leti su aktuelni osvežavajući akordi sa vodenim i citrusnim osnovama, dok će proleće da protekne sa cvetnim parfemima. Da istaknemo i sledeću stvar: parfem koji se koristi preko dana je laganije formule i vrlo je nežan, dok su mirisi kreirani za noćne izlaske jače i intenzivnije.
  4. Da ponovimo: Za kupovinu parfema je potrebno znati osnovne sastojke koji želite da nosite na sebi ili osoba kome se poklanja. Pored toga važna je i godina starosti osobe, kao i godišnje doba i doba dana kada će se koristiti miris.

Ako ste i dalje u nedoumici u vezi poklona, tu su i vaučeri parfimerija. Uplatite određenu sumu novca i neka Vaša draga osoba izabere sebi ono što je njemu najdraže. Ističemo, da je ipak lepše kada se poklon kupi i svečano se preda!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *