Kako očistiti dijamantski prsten

Održavanje dijamantskog prstena je veoma lako, a sve što nam treba za održavanje imamo u kuhinji. Možda ste čuli da soda bikarbona i pasta za zube su dobra rešenja za čišćenje nakita, ali ponekad mogu biti previše agresivni. Blagim čišćenjem je mnogo sigurnije da se posao dobro uradi.
ciscenje dijamantskog prstena

Prva metoda

  1. Napravite mešavinu vode i deterdženta za sudove. Napunite jednu činiju toplom vodom i sipajte malo deterdženta. Ako se napravi previše pene, izbacite malo. Koristite blagi deterdžent, po mogućstvu napravljen od prirodnih sastojka, da bi se izbeglo oštećenjivanje prstena sa hemikalijama. Možete koristiti i tečni sapun za ruke, šampon ili gel za tuširanje.
  2. Stavite prsten u činiju i ostavite ga tu 15min. Neka se pena istopi. To će očistiti prašinu i prljavštinu koja se skupila na prstenu.
  3. Izvadite prsten i ako i dalje ima prljavštinu na sebi, ponovo ga očistite. Možete ga isprati čistom vodom.
  4. Koristite meku četkicu za zube da bi uklonili ostalu prljavštinu sa vašeg prstena. Polako i nežno trljajte.
  5. Isperite prsten sa hladnom vodom.
  6. Izvadite prsten i stavite na ubrusu ili na čistoj krpi. Sačekajte dok se ne bude skroz osušio.

Druga metoda

  1. Kupite sredstvo za čišćenje nakita. Postoje sredstva koje se proizvode od različitih hemikalija posebno za čišćenje zlata, srebra, ili drugih metala. Budite sigurni da ste kupili proizvod za čišćenje dijamanta, pre nego što počnete da ga koristite.
  2. Pročitajte pažljvo šta piše na proizvodu. Sledite upustva za korišćenje, pre nego što odlučite time da očistite vaš prsten. Pročitajte upustva i razmislite da li vam je sve jasno pre nego što počnete da ga koristite.
  3. Počnite s korišćenjem proizvoda. Sipajte proizvod u jednoj činiji i tu ubacite prsten. Nemojte ga ostaviti u činiji duže nego što piše na uputsvu, jer može doći do oštećenja. Izvadite prsten i ostavite na ubrusu ili čistoj krpi da se osuši. Nemojte dirati dijamant prstima jer možete ostaviti tragove na njemu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Pavlović

Avatar photo

SLIČNO

africki nakit

Kako napraviti afrički nakit

Kreativna ste duša i često pravite razne stvari? Ako je tako, ja ću vam ovde …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *