Kako da zaboravite na svoje probleme

U današnje vreme lakše je davati savete drugima nego ih se pridržavati ali ukoliko bismo barem iole obratili pažnju na njih, videli bismo koliko je to sve jednostavno i prosto i zavoleli bismo život baš ovakav kakav je, jer opet naš je a jedan. Previše nervoze donosi stresne situacije koje štetno utiču na naš organizam i ako možda nama ništa ne fali, kad tad će nas, kao tihi ubica, lišiti nas života. Ispred vas je čisto par ideja kojih se treba držati, čisto da skrenu misli od onoga što nas nervira i kinji.
problemi

Kako da zaboravite na svoje probleme

  1. Napravite strategiju
    U suprotnom će vas savladati jednostavno život i svi stresovi koje on nosi. Napravite spisak od deset stvari koje želite od života, možda da kupite kuću, da budete u kondiciji, da više izlazite, da idete na odmor, da upoznate nekoga… A onda razmislite o tome kako ćete da to postignete i počnite da radite na tome. Eto vam novog zadatka koji će zaposliti vaš mozak i skrenuti sa možda ljubavnih problema ili problema na poslu.
  2. Budite druželjubiviji
    Posebno ako se osećate potišteno. Smejte se više, budite popustljiviji prema sebi, skinite sa pleća barem deo stresa koji nosite u društvu prijatelja koji vas podržavaju i to će vam pomoći da makar te večeri zaboravite na svoje probleme.
  3. Kažite ono što mislite
    Najbrži način da postanete preplavljeni stresom je da govorite da je sve u redu i kada nije. Naučite da branite sebe i svoja uverenja i nećete upasti u opasnost da postanete žrtva preteranog unutrašnjeg nemira.
  4. Preuzmite odgovornost za svoje zdravlje
    Ispitivanja pokazuju da kada vodite računa o svom zdravlju, to ne samo da doprinosi da se osećate srećnije, već jača samopoštovanje i otklanja stres.problemi2
  5. Zagrlite nekoga ii nešto
    Grljenje ili milovanje brz je način da se snizi nvo stresa i pojača osećaj prijatnosti.
  6. Nemojte se vraćati u prošlost
    Možda je čudno ali tačno, prežvakavanje stresnih događaja neće doprineti da se osećate bolje, samo će vas ponovo dovesti u stanje stresa. Nemojte se vraćati na stresne situacije, radije ih zapišite, a onda papir pocepajte na sitne komade i potom bacite. Možda je ovo samo simbolično uništavanje stresa ali će poslati pravu poruku vašem mozgu.
  7. Govorite o onome šta vas muči
    Bolje je da izađe napolje nego da ostane unutra,to je najbolji metod kada se radi o problemu i potištenosti.
  8. Odmarajte se preko vikenda
    Verujte roditeljima kada vam kažu da ne palite sveću sa oba kraja u prevodu da ne preterujete.
  9. Budite realni
    Ne treba da težite životu potpuno oslobođenim od stresa, već boljem regulisanju nivoa istog.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

postavljanje ciljeva

Kako postaviti ciljeve

Jedna stvar koju treba imati na umu pre nego što krenete da postavljate ciljeve jeste …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    ovo je obavezno za „pročitati i primeniti“,ja lično se pridržavam skoro svega napisanog,samo mene je tome naučio psiholog,jedina mana mi je ostala da dajem savete bez pitanja.A da ne zaboravim,grljenje takođe smanjuje pritisak“mislim na srčani“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *