Kako da se opustite

Svi smo tužni s vremena na vreme. Tada nam se čini da je život jedna velika nepravda i da nam ništa ne ide od ruke. Jedna dobra partija plakanja može nam pomoći da se osećamo kao kad dođe duga posle kiše. Ukoliko nam ni plakanje ne pomaže verovatno nas je uhvatila ankcioznost od koje pati veliki broj ljudi, koja nije strašna i koju sami bez ikakvih lekova i terapija. Samo uz dobru volju, možemo izlečiti. Zašto moramo da gledamo sve kao sivo kad uz par trikova možemo obojiti svoj svet? Kad nam dođe žuta minuta najbitnije je da se opustimo.
opustanje

Kako da se opustite

  1. Lezite u kadu punu tople vode.
    Potopite se u kadu i ostanite u njoj najmanje pola sata.Ne samo da će vam se opustiti svi mišići i osloboditi se napetosti,već će vam toplota takođe sniziti krvni pritisak tako što će izazvati širenje vaših krvnih sudova.
  2. Stavite led na glavu.
    Ovo je jedan od najbržih načina da se otkloni glavobolja i ublaži napetost. Stavite led u peškir, i tu oblogu stavite na čelo ili koren vrata i opustite se.
  3. Napunite pluća.
    Udahnite duboko i polako ispuštajte vazduh brojeći do šest. Ovo vam pomaže da se opustite i oslobodite stresa. Ali, nemojte ovo da praktikujete više od pet puta u suprotnom će vam se zavrteti u glavi.
  4. Predstavite sebi vizuelno put ka unutrašnjem miru.
    Razmislite koje vam je omiljeno mesto a onda zatvorite oči i zamislite sebe na tom mestu, opuštenu i srećnu. Radite to dva puta na dan po deset minuta možete bilo gde u autobusu, na podijumu za igru, na poslu. Bićete smireni i oslobođeni stresa.
  5. Budite kreativni.
    Kada u vašem životu postoji premalo stresa, tad je problem kao i kada ste pod velikim stresom. Manjak stimulacije deluje depresivno i može da dovede do toga da se osećate usamljeno i izolovano. Da biste ovo izbegli. Treba da zagnjurite u nešto novo, kreativno što zahteva korišćenje mozga.
  6. Idite na masažu.
    Dokazano je da je masaža fantastičan lek protiv stresa, posebno ukoliko ste pretrpani obavezama. Ona ublažava napetost, istovremeno vam pomaže da se opustite i usporava rad srca.
  7. Lezite na sofu.
    Odmor u trajanju od deset minuta do pola sata na sofi sa isključenim televizorom, izvanredan je način regulisanja stresa. To će vam pomoći da napunite baterije i da se borite sa spoljašnjim pritiscima u životu.
  8. Izađite napolje.
    Ponekad devojka jednostavno mora da pobegne od svojih problema. Dvadeset minuta na svežem vazduhu i suncu poboljšaće disanje i pomoći vam da se opustite i ne samo to nego da povratite energiju.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

postavljanje ciljeva

Kako postaviti ciljeve

Jedna stvar koju treba imati na umu pre nego što krenete da postavljate ciljeve jeste …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *