Kako izgubiti kilograme

Kako izgubiti kilogrameAko se i vi pitate kako izgubiti kilograme, morate u startu znati da gubitak kilaže zahteva disciplinu i istrajnost. To podrazumeva striktno pridržavanje pravilima, sa dodatkom vežbi i sprovođenjem nutricionističke dijete.
U ovom članku ćemo vam dati nekoliko saveta koje odmah možete početi da primenjujete u cilju gubitka kilograma.

1) Jedite vlakna. Namirnice koje su bogate vlaknima omogućavaju bolje varenje i funkcionisanje vašeg digestivnog sistema. Takođe, to će vam pomoći da napravite duže pauze između dva obroka. Namirnice koje su bogate vlaknima su voće i povrće. Probajte da ih konzumirate više puta u toku dana. Umesto što ćete pojesti čips ili čokoladu, uzmite jabuku ili krušku. Ovo će vam pomoći da u kratkom roku sagorite masne naslage.

2) Vežbajte minimum 30 minuta dnevno. Vežba je bitan element bilo kog dijetalnog programa. Ona ne samo da će vam pomoći da izgubite na težini, već će vam i izdefinisati telo. Žene bi trebalo da rade sa lakšim težinama, makar 2 ili 3 puta nedeljno. Kako bi dobili mišićnu masu, muškarci bi trebalo da rade sa nešto većim težinama. Kombinujte rad sa tegovima i kondicione treninge kao što je trčanje ili aerobik. Uverite se da imate odgovarajuću garderobu. Kako gubite kilograme, stara odeća će vam postajati velika, što će motivacioni delovati na vas i vašu želju za treningom.

3) Merite se. Kada imate zacrtani cilj koliko kilograma želite da skinete, potrebno je da vodite evidenciju o broju skinutih kilograma. Potrebno je meriti se makar jednom nedeljno. Uzmite jedan dan nedeljno na koji ćete se meriti i beležite rezultate u kalendar. Kupite vagu koju možete čitati lako. Obucite iste stvari svaki put kada se merite.

4) Nađite druga/drugaricu sa kim/kojom ćete držati dijetu. To će vam pomoći da održite svoju motivaciju. Idealno bi bilo naći osobu koja je podjednako motivisana na gubitak velikog broja kilograma. Ukoliko je to moguće, trenirajte zajedno sa supružnikom ili nekim drugim članom porodice. Supružnik vam može obratiti pažnju kada unosite veću količinu kalorija. Upoređivanje utrošenih kalorija sa partnerom sa kojim držite dijetu dodaje na takmičarskom polju i pomaže da se viška kilograma oslobodite u kraćem vremenkom periodu.

Napomena:

• Ako želite smršati i izgubiti suvišne kilograme budite spremni na veliki trud, odricanja, pridržavanje ishrani i dijeti kao i redovno vežbanje. Bez dobro osmišljene ishrane i fizičke aktivnosti, jako teško se mogu postići željeni rezultati.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marko Sretojević

Avatar photo
Veliki sam zaljubljenik u hranu i najviše uživam dok je pravim. Nadam se da će vam se dopasti moji recepti.

SLIČNO

kako da se ne udebljate

Kako da se ne udebljate

Mi žene smo večito na nekim dijetama. Onda izbegavamo sve živo –  slatkiše što nam …