Kako popraviti raspoloženje

Kako popraviti raspoloženjeČesto ste tužni, ne možete izaći iz depresije i želite popraviti raspoloženje? Nikakav problem, uz dobre savete, uputstva i vašu jaku volju to se da popraviti. Prva stvar koju odmah želimo da vam kažemo je to da je život samo jedan i da bi trebali da se trudite da svaki trenutak ispuniti pozitivnom energijom i lepim stvarima a ne da vam život prođe u nervozi.
Pa krenimo redom šta je sve to što možete uraditi da bi popravili svoje raspoloženje:

1) Sa osmehom počnite novi dan. Svaki novi dan je nova prilika da budete srećni, da uradite nešto lepo, da vam se dogodi nešto sjajno. Zato svaki svoj novi dan počinjite kao da ima neku svrhu. Budite se sa osmehom na licu, i budite zahvalni na svemu što trenutno imate. Budite zahvalni što ste imali gde da spavate, što imate šta da obučete i što imate gde da se umijete i što imate šta da jedete. Baš tako, život čine male stvari i raspoloženje upravo popravljaju sitnice.

2) Fokusirajte se na pozitivne stvari. Šta god ili ko god da je krivac za vaše loše raspoloženje, pokušajte da to što je više moguće ostavite po strani. Izbacite negativne misli iz glave i fokusirajte se na one pozitivne. Dobili ste otkaz na poslu? Znamo, teško je, ali ne očajavajte. Dajte sebi vremena dan-dva da se pomirite sa tim, opet stanete na noge i počnete tražiti drugi posao. Sigurno na tom vašem starom poslu nije sve bilo idealno. Ko zna, možda baš sada nađete novi posao sa boljom platom i lepšim radnim mestom. Ili vas je možda devojka ostavila, prijatelj prevario? Sve su to neki teški momenti u životu, ali ništa nije nemoguće preboleti i prevazići. Znate onu čuvenu: „Što vas ne ubije, to vas ojača“. E pa neka upravo to bude vaša zvezda vodilja kada se nađete u teškoj situaciji i kada ste užasnog raspoloženja. Dajte sebi dovoljno vremena da te negativne emocije splasnu i onda krenite dalje u nove pobede, sa mnogo većom količinom pozitivne energije.

3) Korisitite male trikove za bolje raspoloženje. Prisetite se nekih lepih pesama koje ste slušali dok ste bili raspoloženi, dok ste pucali od energije. Pronađite ih, pustite ih i zavalite se u neku fotelju ili na krevet i opustite se. Fokusirajte se na sadašnji trenutak, polako izbacujte sve loše i negativno iz sebe.
Ako ni to ne pomaže, idite do kupatila i napunite vašu kadu toplom vodom, i napravite penu. Zavalite se unutra i pokušajte maximalno da opustite vaše telo i duh. Prisetite se stvari koje vam vraćaju osmeh na lice, nekih lepih događaja, nekih smešnih situacija iz života. Ovo gotovo uvek pomaže.

4) Idite u šetnju. Koliko god bilo sati, bilo da je noć, ili dan, izađite iz kuće i prošetajte malo. Šetnja često može razbistriti um i vratiti pozitivne misli.

5) Pričajte sa nekom poztivnom osobom. Kada ste tužni i neraspoloženi, upravo pozitivne i nasmejane osobe mogu vrlo lako da vam vrate osmeh na lice. Zato pozovite nekog dobrog prijatelja, komšiju, rođaka, pričajte, smejte se, idite u neki provod, radite bilo šta što će vas oraspoložiti.

I za kraj, opet ćemo vam reći: uvek se setite toga da u ovom trenutku do vi ovo čitate, u svetu postoje milioni ljudi koji nemaju krov nad glavom, koji nemaju šta da jedu niti da obuku, pa ipak žive, i nalaze sreću u nekim malim stvarima. Za sreću i dobro raspoloženje nije potreban Ferrari, niti kuća na Havajima. Za dobro rapsoloženje je samo potreban zdrav um i zdrav i pozitivan duh.
Uživajte u životu i iskoristite sve lepe trenutke koji vam se pružaju!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …