Kako hodati na štiklama

Pitate se kako hodati na štiklama? Imamo pomoć za vas. San svake devojke je da šeta gradom na predivnim cipelama koje imaju visoku štiklu. Naravno, kada napuni dovoljan broj godina, svaka devojka dobije par istih, odabere haljinu koja ide uz njih i, tek nakon što cipele zapravo obuje, shvati da ne ume da hoda na štiklama. Ovaj članak će pomoći devojkama da nauče kako da hodaju na štiklama. Kako hodati na štiklama

Kako hodati na štiklama?

1) Prva stvar na koju se trebate navići je hodanje kada je vaša težina prebačena na prste. Ovoga trebate da budete svesni pre nego što obujete štikle i počete da se neugodno klackate u javnosti. Kako bi dobili osećaj kako izgleda hodati na štiklama, predlažemo da u privatnosti vaše kuće vežbate hod na prstima dok ste u čarapama ili soknama.

Vežbajte dok se ne naviknete da težinu svog tela prebacite na prste tokom hoda. Pored toga što će vam pomoći da uspostavite ravnotežu prilikom hoda, ovom vežbom ćete ojačati i skočne zglobove, a jaki zglobovi su osnovni preduslov za ceo dan koji ćete provesti na štiklama.

2) Nakon što ste ovladali ovakvom vrstom hoda, vreme je da se popnete na štiklu. Za početak, preporučujemo da vaš izbor padne na neke ne isuviše visoke štikle. To bi mogle da budu ‘mačje štikle’, čija se visina kreće od 3,5 do 5 cm. Dan proveden u ovakvim štiklama će vam pružiti odličan osećaj kako to izgleda provesti dan na štiklama.

3) Pre nego što pređete na višu štiklu, potrebno je pripremiti se u zatvorenom prostoru, pre nego što na istoj izađete na otvoreno. Jedan od načina pripreme za hodanje na visokim štiklama je priprema zglobova na pokretnoj traci. Stavite cipele i stanite na pokretnu traku. Programirajte je tako da se kreće malom brzinom.

Uhvatite se za rukohvate dok hodate kako bi vam to pomoglo da održite ravnotežu pri hodu. Nakon što bez problema budete počeli da hodate na najmanjoj brzini, povećajte brzinu. Obavezno držite ruke na rukohvatima kako se ne biste okliznuli i pali. Jednom kada ovladate hodanjem na štikli na pokretnoj traci, vreme je da krenete na njima po kući, hodate niz i uz stepenice i po različitim platformama. Hod po parketu se razlikuje od šetnje po tepihu, betonu ili linoleumu. Ovako ćete dobiti na samopouzdanju kada je u pitanju šetnja u vašim novim cipelama. Ništa ne može da bude gore od hodanja na štiklama kada imate plikove.

4) Čestitamo! Sada ste spremni za izlazak! Ipak predlažemo kraću šetnju po okolini vaše kuće pre nego što na njima odete do grada. Ovako ćete upoznati osećaj kako to izgleda kada ugazite u blato ili naiđete na pukotinu u betonu, to su ipak stvari koje kod kuće ne možete da navežbate. Isto tako, ukoliko đonovi vaših ciple nisu rapavi, predlažemo snažno trljanje o asfalt kako bi ih koliko toliko uhrapavili, jer će u suprotnom biti veoma klizave. Za početak, izbegavajte da obuvate štikle na duže izlaske. Zapamtite da ih ne možete skinuti ukoliko ste u gradu i cipele počnu da vas žuljaju ili stvaraju neke druge nelagodnosti.

Nosite ih u početku tamo gde ne planirate da mnogo šetate u njima, na neku večeru primera radi. Svaki put kada budete sa uspehom nosili svoje štikle, dobićete na samopouzdanju. Pre svega, zapamtite da pametno odaberete svoje cipele i da se zabavite kod kupovine istih. Cipele mogu reći mnogo toga o osobi koja ih nosi, i istovremeno predstavljaju izuzetno bitan detalj kod žena.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …