Kako izgužvati kosu penom i povećati volumen kose

Ako je vaša kosa bar malo kovrdžava, možete joj povećati volumen jednostavnim gužvanjem kose bez izazivanja suve i ućebane kose.

Postoje različiti načini gužvanja za različite tipove kose, ali evo najboljeg načina da počnete sa gužvanjem kose!

Ne zaboravite da je svaka kosa posebna i da rezultati gužvanja neće biti isti kao kod drugih ljudi. Možete koristiti penu, gel, lak za kosu ili ništa od toga u zavisnosti od tipa vaše kose.

guzvanje kose

Kako izgužvati kosu penom

  1. Operite kosu.
  2. Iscedite višak vode.
  3. Osušite pomoću peškira ili pustite da vam se kosa prirodno suši na minut-dva. Umotajte kosu u peškir. Nemojte uopšte trljati vašu kosu peškirom jer ćete tako izazvati ućebanost. Međutim, ako voda i dalje kaplje sa vaših krajeva kose, možete laganim pokretima peškirom gužvati vašu kosu. Ako vam je kosa retka, ostavite je da se suši nekoliko minuta, a ako je gusta potrebno joj je i do 50 minuta. Vodite računa da vaša kosa bude vlažna, tj. da bi gužvali kosu ona ne treba da bude ni potpuno suva niti potpuno mokra.
  4. Prebacite glavu napred tako da vam kosa visi. Ovaj korak nije obavezan jer neke osobe više vole da ga preskoče. Prebacite kosu napred i na taj način dobićete na volumenu i doprinećete boljem gužvanju kose.
  5. Stavite gel ili penu na ruke. Protrljajte ruke.
  6. Zahvatite malo kose u šaku i gurajte kosu ka glavi (kao da gužvate papir). Držite u tom položaju nekoliko momenata.
  7. Ponovljajte postupak dok ne uvijete sve pramenove kose, i pri tom svaki put nanosite penu i gel. Imajte na umu da gužvanjem malih pramenova dobićete jače definisane  kovrdže, a gužvanjem velikih pramenova veće, ali mekše talase.
  8. Osušite kosu difuzorom (da biste dobili još veći volumen držite glavu okrenutu na dole i nastavite da gužvate kosu dok je sušite) ili ostavite da se kosa osuši prirodnim putem. Nemojte češljati kosu.
  9. Naprskajte kosu lakom koji će pomoći da se lokne ili talasi održe.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

Kako da sami dizajnirate odeću

Vaša „karijera” modnog kreatora može početi jednostavnom idejom, kao što je, na primer, kaput od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *