Kako se igra bakugan

Kako se igra bakuganBakugan je strategijska društvena igra kartama zasnovana na animiranoj seriji ‘Bakugan Battle Brawlers’. Osnove su iste kao i u animiranoj seriji, gde igrači koriste kreature zvane Bakugan, za borbu na polju u cilju dobijanja određenog broja Gate karti. Tokom borbe, igrači se koriste brojnim mogućnostima koje im specijalne karte pružaju kako bi naškodili protivniku ili kako bi poboljšali karakteristike i mogućnosti svog avatara. Prilikom igranja Bakugana, trebate razumeti par osnovnih pravila.

Kako se igra bakugan?

1) Početna postavka – Cilj Bakugana je dobijanje 3 Gate kartice koje su dovoljne za pobedu. Ovo je igra koju igraju 2 igrača. Svaki igrač dobija 3 Bakugana, 3 Gate kartice iste boje i 3 kartice sa određenim mogućnostima koje može da koristi u borbi. Kao površinu za borbu, igrači moraju uzeti ravnu površinu zadovoljavajućih dimenzija. Karte koje još uvek nisu iskorišćene trebaju da budu sakrivene od pogleda drugog igrača,što nije slučaj sa iskorišćenim. Kada se bilo koji od Bakugana ili kartica iskoristi, oni se postavljaju sa leve strane table na kup sa iskorišćenim kartama.

2) Početak igre – Svaki od igrača stavlja po jednu Gate karticu na polje, licem na dola tako da se ne vidi sadržina kartice. Najmlađi igrač počinje sa igrom pomeranjem jednog Bakugana na karticu ili iskorišćavanjem neke od kartica koje mu pružaju određene mogućnosti pre samog postavljanja Bakugana na karticu. Igrač baca Bakugana na površinu, pokušavajući da se on zaustavi na Gate kartici koja je njegova. Ukoliko mu to ne pođe za rukom, Bakugan se premešta na kup sa iskorišćenim bakuganima. Ukoliko uspe u tome, otvorio je Bakugana.

3) Osnove Gate kartica – Postoji nekoliko stvari do kojih može doći jednom kada Bakugan otvori Gate karticu. Prva stvar, ukoliko je protivnički Bakugan takođe na istoj kartici, počinje bitka. Druga stvar, ukoliko Bakugan otvori karticu na kojoj se već neki od vaših Bakugana nalazi, postoje dve stvari do kojih može doći. Ukoliko ne postoji više nijedna Gate kartica na polju za igru, ili se na ostalim karticama već nalaze vaši Bakugani, onda bezrezervno osvajate tu karticu; Bakugane zajedno sa karticom odložite na kup sa desne strane table za igru. Međutim, ukoliko postoji Gate kartica na kojoj se još uvek ne nalazi nijedan od vaših Bakugana, pomerate ih na tu karticu. Do bitke dolazi ukoliko se na istoj Gate kartici nađu i Bakugani vašeg protivnika.

4) Pravila bitke – Do bitke jedan na jedan dolazi kada se dva Bakugana nađu na istoj Gate kartici. Prvo se očitava G-moć svakog Bakugana koji se našao u borbi. Nakon toga, Gate kartica se okreće kako bi igrači pročitali objašnjenje sa kartice. U tom trenutku igrači mogu da iskoriste neku od Ability kartica, počev od onog igrača čiji je red da igra u datom trenutku. Kada se povlači Ability kartica, onaj koji to čini, mora da naglasi da će preduzeti aktivnost koja ta kartica podrazumeva, i nako što ju je iskoristio, treba da je odloži na kup iskorišćenih kartica. Kada iskoriste sve Ability kartice, igrači moraju da prate atribute sa Gate kartice, tako što će koristiti one aktivnosti čija se boja poklapa sa bojom njihovog Bakugana. Jednom kada se celokupna G-moć sabere, Bakugan sa najvećim stepenom moći pobeđuje. Pobednik odnosi tu Gate karticu, a Bakugani ne menjaju svoje vlasnike. Međutim, ukoliko dođe do remija, kao pobednik izlazi onaj Bakugan koji je prvi okupirao posmatranu Gate karticu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.