Kako skuvati viršle

Viršle se kuvaju jako jednostavno. Jedino se možda, od njih jednostavnije spremaju kuvana jaja. No, kad se ne zna kako, a roditelji i prijatelji su prezauzeti da nam kažu, potraga za savetom na kakopediji je uvek, pravi izbor u odgonetanju odgovora.

Viršle su jako ukusna i mekana hrana. Omiljeno jelo mališana, a i penzioneri im se jako obraduju. Kada izgube svoje zube, ljudima je teško da grizu tvrdu hranu. Viršla s toga, ljudima poznih godina olakšava muke u kidanju zalogaja i žvakanju. Spremaju se brzo, a pripremom kod kuće uštedećete deo novca koji biste platili za kupljeni npr. hot-dog u fast food-u.

Suštinski ukus će biti isti kao da ste ih kupili na kiosku brze hrane, a ušteda će biti evidentna. Uostalom, što da zavisite od radnog vremena fast food-a, kad viršle možete spremiti u po bela dana i po bele noći, kad god vam se prijedu. Jedino vam na raspolaganju moraju biti šporet ili rešo, čista šerpa, viljuška, nožić, tekuća voda i pakovanje viršli. Pakovanje viršli kupujete u bilo kom supermarketu, a potom držite u frižideru do upotrebe.

kako skuvati virsle

Kako skuvati viršle

Proverite na pakovanju viršli da nije istekao rok trajanja, otvorite pakovanje, pa da krenemo u brzu akciju njihovog kuvanja.

  1. U šerpu sipajte vodu.
  2. Stavite šerpu s vodom na ringlu šporeta.
  3. Uključite ringlu na srednju jačinu i sačekajte da voda počne da vri.
  4. Voda vri, onda kada počnu da se pojavljuju balonćići, mehurovi.
  5. U ključalu vodu ubacite viršle. Ukoliko su uvijene u nejestivo crevo isecite i odvijte ga od viršli.
  6. Kuvajte ih najmanje pet minuta.
  7. Procenićete da su kuvane kad nabubre. Takođe, i boja im se blago promeni od jače ka slabije rozikasto crvene. Kuvane viršle su za nijansu svetlije od nekuvanih.
  8. Kada se skuvaju, šerpu sklonite sa ringle. Isključite ringlu, a viršle izvadite na tanjir. Ukoliko pravite sendvič, onda ih nakon što ih malo ocedite, ubacite u duguljastu sendvič kiflu.

Kao što smo obećali, akcija je bila ekspresna, jednostavna i bezazlena. Teško da išta može poći po zlu pri kuvanju viršli. Dok se ne izvežbate, može se jedino desiti da ih prekuvate. Ukoliko ih ne skuvate dovoljno, uvek ih možete vratiti da se dokuvaju.

Prijatan obrok, vam želimo!

Neophodne stvari:
šporet ili rešo, šerpa, voda, viljuška, nož, viršle

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milica Totić

Avatar photo
Trenutno nezaposlena, ali i dalje uvek uživam dok pravim hranu. Zato ću veoma rado podeliti neke tajne iz moje kuhinje ovde..

SLIČNO

Kako kuvati pijana jela

Priprema hrane sa vinom je podjednako stara kao i sama veština kuvanja. Verovatno ste se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *