Kakopedija > Zdravlje i lečenje > Lični razvoj > Kako savladati tremu

Kako savladati tremu

Kako savladati tremuSigurno vam se mnogo puta u životu desilo da ste imali tremu pred neki za vas važan događaj u životu. Da li je to prijemni ispit za školu, fakultet, razgovor za posao ili pak možda dejt sa nekom lepom devojkom/dečkom, trema je kod skoro svakog od nas bila bar jednom u životu prisutna.
Zato ćemo vam u ovom textu dati nekoliko saveta kako je pobediti…

Kako savladati tremu?

1) Vežbanjem do savršenstva. Niko se nije naučen rodio, za sve u životu je potrebna određena vežba, ili praxa. Da bi bili jedan korak bliže da savladate tremu, potrebno je da se fokusirate na to i da vežbate. Pre nekog važnog događaja odvojte vreme samo za sebe i razmišljajte o tome, suočite se sa strahom i pripremajte se da ga pobedite.

2) Razmišljajte pozitivno. Trudite se da negativne misli ostavite po strani, i da se koncentrišete na ono pozitivno. Zamišljajte u glavi kako vi to možete, kako ste spremni za to što vas čeka i kako ćete ostaviti sjajan utisak i postići odlične rezultate.

3) Poradite na svom samopouzdanju. Samopouzdanje je ključ uspeha u ilo kom poslu ili u školovanju. Samopouzdane osobe veruju u sebe i svoje mogućnosti a samim tim i postižu bolje rezultate. Ako vi nemate vere u sebe i svoj rad, ko će onda imati? Razmislite o tome.

4) Oslobodite se nervoze i negativne energije. Nervozne i negativne osobe niko ne voli. Nemojte širiti takvu energiju oko sebe, ma koliko god bili nestrpljivi ili vas drmala trema. Udahnite duboko, smirite se, sve će biti u redu, ponavljajte to stalno u sebi.

5) Pustite neku laganu muziku. Probajte sa nekim laganim zvucima koji vas opuštaju i koji će vam bar na kratko skrenuti misli na neku drugu temu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 18, prosek: 4,72

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Ivana Stamenković
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

Kako da zaboravite na svoje probleme

U današnje vreme lakše je davati savete drugima nego ih se pridržavati ali ukoliko bismo …