Kako savladati tremu

Kako savladati tremuSigurno vam se mnogo puta u životu desilo da ste imali tremu pred neki za vas važan događaj u životu. Da li je to prijemni ispit za školu, fakultet, razgovor za posao ili pak možda dejt sa nekom lepom devojkom/dečkom, trema je kod skoro svakog od nas bila bar jednom u životu prisutna.
Zato ćemo vam u ovom textu dati nekoliko saveta kako je pobediti…

Kako savladati tremu?

1) Vežbanjem do savršenstva. Niko se nije naučen rodio, za sve u životu je potrebna određena vežba, ili praxa. Da bi bili jedan korak bliže da savladate tremu, potrebno je da se fokusirate na to i da vežbate. Pre nekog važnog događaja odvojte vreme samo za sebe i razmišljajte o tome, suočite se sa strahom i pripremajte se da ga pobedite.

2) Razmišljajte pozitivno. Trudite se da negativne misli ostavite po strani, i da se koncentrišete na ono pozitivno. Zamišljajte u glavi kako vi to možete, kako ste spremni za to što vas čeka i kako ćete ostaviti sjajan utisak i postići odlične rezultate.

3) Poradite na svom samopouzdanju. Samopouzdanje je ključ uspeha u ilo kom poslu ili u školovanju. Samopouzdane osobe veruju u sebe i svoje mogućnosti a samim tim i postižu bolje rezultate. Ako vi nemate vere u sebe i svoj rad, ko će onda imati? Razmislite o tome.

4) Oslobodite se nervoze i negativne energije. Nervozne i negativne osobe niko ne voli. Nemojte širiti takvu energiju oko sebe, ma koliko god bili nestrpljivi ili vas drmala trema. Udahnite duboko, smirite se, sve će biti u redu, ponavljajte to stalno u sebi.

5) Pustite neku laganu muziku. Probajte sa nekim laganim zvucima koji vas opuštaju i koji će vam bar na kratko skrenuti misli na neku drugu temu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

Kako da zaboravite na svoje probleme

U današnje vreme lakše je davati savete drugima nego ih se pridržavati ali ukoliko bismo …