Kako održati vezu na daljinu jakom

Veza na daljinu može biti naporna, u zavisnosti od toga koliko vi i vaš partner živite daleko jedno od drugog. Vreme i daljina mogu ili osnažiti vezu ili potpuno razdvojiti partnere. Ako je vaša veza u startu čvrsta, šansa da je održite uprkos udaljenosti je mnogo veća nego kod veza koje su inače problematične. Pa ipak, postoje koraci koje možete preduzeti i koji će vam pomoći da vezu na daljinu održite jakom, a čak i da ostvarite čvršću povezanost sa svojim partnerom, nego u slučaju da je vaš partner tu pored vas i da ste stalno zajedno.

Saveti

  1. Uvedite neka pravila i granice u vezu kojih ćete se pridržavati i pre nego što vam se ispreči daljina kao problem. Pod pravilima mislim na ono na šta ste vi i vaš partner spremni da prihvatite ili ne jedno od drugog. Ako ste odlučni da ostanete verni svom partneru u vezi na daljinu, a vaš partner to, pak, ne namerava, to će predstavljati veliki problem. Oba partnera treba da imaju iste želje i planove kada je u pitanju ovakva veza. Oboje bi trebalo da se složite oko toga šta vam odgovara, a šta ne. Vodite računa da oboje shvatite ova pravila i granice na vreme, tako da niko ne bude povređen. Veze na daljinu zahtevaju kompromis i oba partnera treba da budu voljna da se odreknu nekih stvari, da bi njihova veza ostala jaka.
  2. Budite često u kontaktu sa partnerom da bi vam veza napredovala. Potrudite se da se čujete svaki dan, ili bar na svakih par dana da se ne biste udaljili. Ako često razgovarate imaćete utisak da niste toliko daleko jedno od drugog, kao što zaista jeste. I, u zavisnosti od toga koliko ćete dugo biti razdvojeni i koliko ćete vremena provesti u takvoj vezi na daljinu sve dok ponovo ne budete jedno pored drugog, može vam se učiniti da vreme brže prolazi kada se često čujete.
  3. Potrudite se da što češće provodite vreme sa svojim partnerom, iako to daljina može znatno da oteža. Isplanirajte zajedno sa partnerom kad možete da se vidite i potrudite se da budete sami. Veza na daljinu može da stvori probleme ako se partneri ne vide dugo vremena. Možda ćete otkriti da ne možete da se nosite sa samoćom i sa tim da nemate nekoga pored sebe. Ponekad, nažalost, ako ste predugo razdvojeni, srce može odlutati na drugu stranu, umesto da ostane privrženo partneru. Bez obzira na to kako ćete isplanirati da se vidite makar i na jedan dan, pokušajte nekako da nađete način da to organizujete. Oba partnera mogu da nađu kompromis da putovanje ne predstavlja problem.
  4. Koristite dobra stara sredstva komunikacije da biste ostali bliski u vezi na daljinu. SMS i Facebook nisu uvek dovoljni da bi učvrstili vezu. Kompjuter ili telefon nikada neće moći da zamene vašeg udaljenog partnera. Važno je da čujete jedno drugom glasove, pišete pisma, čak i da šaljete slike (da, u mail-u) da se ne biste udaljili. Komunikacija pomoću ovih sredstava može pomoći i jednom i drugom partneru da se osete kao da nisu toliko udaljeni jedno od drugog.
  5. Održavajte strast u vezi na daljinu. Šaljite jedno drugom slatka pisma, čestitke, pa i seksi sličice u porukama. Mogli biste čak svom partneru da pošaljete paketić pun voljenih stvari koje će ga podsećati na vas, kao što su, na primer: vaša majica poprskana vašim omiljenim parfemom, njegovi omiljeni čokoladni slatkiši, kolačići ili keksi koje ste vi lično napravili, ili neka uspomena na sentimentalni trenutak koji ste zajedno doživeli. Uradite često nešto romantično za svog partnera da biste u dugoj vezi na daljinu održali strast. Međusobno poveravanje i deljenje tajni za koje jedino vas dvoje znate, pomoći će vam da vam vreme razdvojenosti brže prođe, sve dok opet ne budete jedno pored drugog.
  6. Pročitajte i članak: Kako da ljubav na daljinu uspe.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dario Mirković

Avatar photo
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

SLIČNO

romantican piknik

Kako uživati u romantičnom pikniku

Romantični piknik je lep način da provedete kvalitetno vreme sa svojom drugom polovinom, a takođe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *