Kako otvoriti butik u nekoliko koraka

Kako otvoriti butikŽelite otvoriti butik a ne znate od čega da počete? U tekstu koji sledi daćemo vam kratka uputstva kako otvoriti butik u samo nekoliko koraka. Opširnije informacije će naravno biti u nekim narednim tekstovima iz te oblasti, ovo je samo lagan vodič za početnike.

1.korak – morate odlučiti kakav će tačno biti vaš butik. Kakav tip robe u njemu želite prodavati i kakvu poruku želite poslati vašim budućim potencijalnim mušterijama.

2.korak – trebate se odlučiti odakle želite nabavljati robu. Naš savet vam je da birate samo između onih jako pouzdanih i proverenih. Takođe, i menadžera birajte prema tom kriterijumu. Sigurni smo da želite sigurne i iskusne ljude uz vas.

3.korak – razmislite o tome kakva će vam biti unutrašnjost butika. Lepa unutrašnjost bilo lokala svakako će privući više potencijalnih kupaca, i biće veliki plus za vaše buduće poslovanje. Gledajte da uklopite stilove i da uspostavite sklad boja. Ako bude neophodno, možete i unajmiti profesionalca da se pobrine za unutrašnjost vašeg novog butika.

4.korak – reklamiranje. Pronađite najbolja mesta za reklamiranje. Da li želite da to budu bilbordi, internet sajtovi, flajeri ili bilo šta drugo, svakako napravite dobar izbor prema vašim mogućnostima i željama. Razmislite kakav tip kupaca želite ciljati. Gde želite da oni vide vašu reklamu.

5.korak – vaši radnici. Obavezno napravite dobar izbor na konkursu. Dobro prostudirajte prijave svakog od kandidata i nemojte prenagliti sa odlukom. Takođe, pre nego što se odlučite, razmislite da li ćete prednost dati nekim starijim i iskusnijim osbama ili možda pak mlađim ali ljubaznijim i susretljivijim.

6.korak – svečano otvaranje. Sigurni smo da želite da to bude nešto specijalno i spektakularno što će privući veliku pažnju. To zapravo i jeste sjajan način da skrenete pažnju na svoj novi butik i več u startu pridobijete neke stalne mušterije.

Ovo je šest jako jednostavnih koraka u procesu otvaranja butika. Ovim tekstom smo samo hteli početnicima i onima koji se pitanju kako se otvara butik, da to približimo u kraćim crtama.
Naravno, o svemu ovome mnogo opširnije ćete čitati u člancima koji slede na Kakopedija portalu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Knežević

Avatar photo
Poslovni marketing je moja uža specijalnost. Obožavam da pratim trendove, a u poslednje vreme sam se obrela i u internet marketing-u.

SLIČNO

Kako registrovati firmu

Doneli sto odluku o pokretanju sopstvenog biznisa i sada se pitati kako registrovati firmu? Na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *