Kako animirati decu

Kako animirati decuZabava detetu odvlači pažnju, ali i pruža zabavna iskustva u učenju, zato je jako bitno znati kako animirati decu. Bilo da ste roditelj koji traži nove načine za interakciju sa svojim detetom ili bejbisiter koji traže načine da privuče pažnju deteta koje čuvate postoji više načina da zabavite dete. Čitajte dalje da biste saznali kako se animira dete.

1) Ispričajte priču. Pitajte dete da izabere svoju omiljenu knjigu priča i da sedne i sluša kako vi pričate ovu uzbudljivu priču. Za mlađu decu to najbolje uspeva pre spavanja. Starija deca vole da budu više uključena. Zajedno izmislite vašu priču. Ohrabrite ih da prikupe rekvizite korisne za pričanje priče ili crtajte da biste ilustrovali ono što oni zamišljaju.

2) Odaberite televizijske emisije koje je dete u stanju da gleda. Ako je moguće limitirajte vreme za gledanje TV-a i pronađite druge načine da ih zainteresujete. Emisije za decu koje se fokusiraju na učenje, filmovi za decu i DVD–evi su dobar izbor.

3) Dajte im da obave nešto po kući. To ne mora da bude baš naporan posao nego nešto što mogu da urade sami i što bi im dalo osećaj dostignuća. To bi moglo da bude vežbanje rukopisa, pisanje azbuke, prikupljanje igračaka u sobi ili nameštanje kreveta.

4) Pustite da vam dete pomogne. Bez obzira da li čistite, kuvate ili raspoređujete, deca vole da daju svoj doprinos. Pitajte ih da li bi želeli da pomognu i verovatno ćete dobiti pozitivan odgovor. Deca vole da rade poslove koje rade odrasli, a interakcija je dobra za njih.

5) Namestite sto za vaše dete. Ako radite kod kuće on ili ona mogu da vas kopiraju tako što će se pretvarati da idu na posao. Takođe mogu da se igraju „škole“ ili „kancelarije “ na svoj način. Neka se pokrene njihova mašta.

6) Idi u šetnju ili vožnju biciklom, igrajte se u dvorištu ili idite u park.

7) Neka dete pozove prijatelje da se igra. Oni će se zabaviti i biti zaokupljeni igranjem umesto da se sami dosađuju.

8) Najmlađima dajte neke rekvizite da bi bili kreativniji. Table za crtanje ili bojanke sa bojicama su jedna opcija, kreda za asfalt je uvek zabavna kada je lepo vreme napolju.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

deca kuca

Kako da smanjite rizik od dečijih nezgoda u kući

Nezgode u kući su veoma česte. Ponekad mogu da budu veoma opasne, a najčešće se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *