Kako pripremiti dete za spavanje

Kako pripremiti dete za spavanjeVaša deca su nemirna i nikako ih ne možete smiriti i uspavati? U tekstu koji sledi daćemo vam savete kako pripremiti dete za spavanje.

Sigurno vam se često desilo da vaša deca postanu hiperaktivna kada dođe vreme za spavanje. To može biti posledica njihove želje da se bore sa pospanošću, može biti uticaj neke hrane ili pića koja su konzumirali za večeru pa imaju višak energije ili jednostavno to može biti njihova loša navika. Vaš cilj je da ih od toga odviknete i uvedete neka pravila koja će deca morati da poštuju.

Pa da vidimo šta je to što vi možete uraditi da bi lakše poslali vašu decu u krevet:

1) Izbegavajte da im dajete slatkiše ili kofein pre spavanja. Znamo da je dezert pravi vrhunac za dečiju večeru ali ipak morate voditi računa o tome da ne unesu previše šećera jer će ih to jako dugo držati budnim i mogu biti jako nemirni Slično važi i za kofein koji treba izbegavati u to vreme jer će im samo dodatno povećavati nivo budnosti. Umesto toga bolje je da im date neki lagani kreker i mleko. Biće i zdravije, a i korisnije.

2) Napravite atmosferu za spavanje. Pogasite svetla i zamračite sobu postepeno, tako da se vaša deca ne bi uplašila mraka ili senke i polako ih pripremajte za san.

3) Neka deca vole i da se igraju neke lagane igre pre odlaska u krevet. To im i priuštite ali nikako nemojte dozvoliti da ona divljaju za vreme tih igara. Trudite se da ih polako kroz te igre uspavljujete i pripremate postepeno za ono što sledi.

4) Stvorite rutinu. To je možda i najbolji način da deca naviknu da odlaze u krevet u neko razumno vreme. Razmislite koje je to najidealnije vreme, na primer 20h, 21h ili 22h i polako ih navikavajte i uvek odvodite u krevet u to zacrtano vreme. Vaša deca će se polako navikavati i sledeće veče kada časovnik to ponovo pokaže ona će već znati da je vreme za spavanje.

I za kraj daćemo vam još jedan savet. Jako je bitno da provodite što više vremena sa vašom decom. Tako će ona biti ispunjenija i srećnija a vi ćete kroz druženje i priču sa njima lako saznati ako imaju neke probleme ili strahove koji ih muče i ne daju im miran san.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

deca kuca

Kako da smanjite rizik od dečijih nezgoda u kući

Nezgode u kući su veoma česte. Ponekad mogu da budu veoma opasne, a najčešće se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *