Kakopedija > Veze i porodica > Deca i tinejdžeri > Kako odabrati društvenu igru za dete

Kako odabrati društvenu igru za dete

Društvene igre nisu skupe, a u njima uživaju i mališani i odrasli. Podstiču koncentraciju, logičko razmišljanje, komunikaciju, razvijaju maštu i kreativnost i mogu se prilagoditi različitim uzrastima. Društvene i timske igre kod deteta razvijaju ljubav prema fizičkim aktivnostima i omogućavaju da više vremena provodi napolju.
Kako odabrati drustvenu igru za dete

Kako odabrati društvenu igru za dete

 1. Do druge godine
  Beba u ovom uzrastu pokazuje izuzetnu zainteresovanost za sve što dolazi iz okruženja, lica, glasove, dodire, blizinu drugih. Najradije se igra sa osobama koje poznaje i najbolje usvaja saznanja kada se oseća prijatno. Kucnite prstima po ogledalu da joj privučete pažnju, pokažite joj njen odraz i to propratite izrazom lica koje dete voli. Ili se igrajte igre skrivanja s rukama preko lica.
 2. Od druge do četvrte godine
  Za celokupan kognitivni razvoj deteta postaju važne sve vrste kocki, a dete je u stanju da satima konstruiše, pravi robote, vozila, zamkove i tako razvija maštu i kreativnost, kao i socijalni aspekt, jer više dece može istovremeno da radi isti zadatak. Korisno je i pravljenje raznih figura i životinja od plastelina i dramske igre koje uključuju kostime, telefone, imitiranje odraslih, posebno za devojčice.
 3. Od četvrte godine do polaska u školu
  Kreativne igre, kao što su slagalice, dobre su za sve uzraste. Društvene igre, poput domina, čoveče ne ljuti se i šaha uče dete da postoje pravila kojih mora da se pridržava i situacije kada nije dovoljno da daje sve od sebe da bi pobedio. Kada nauči da gubi, a da se ne rasplače ili naljuti napravilo je veliki korak u svom razvoju. Uvedite i motoričke igre npr lopte, badminton, stoni tenis, tenis…
 4. Od sedme godine
  U ovom uzrastu decu najviše interesuju kompjuter i video igre, što je pogrešno. Treba ih usmeriti na sportske aktivnosti, druženja, kolektiv, grupne u takmičarske igre koje uključuju loptu, frizbi, reket, bicikl, skejt, roleri. Timske igre kod deteta razvijaju ljubav prema fizičkim aktivnostima, potrebu za druženjem s drugom decom i omogućavaju da više vremena provode napolju..
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 12, prosek: 2,67

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
anya
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

deca kuca

Kako da smanjite rizik od dečijih nezgoda u kući

Nezgode u kući su veoma česte. Ponekad mogu da budu veoma opasne, a najčešće se …

Ostavite odgovor