Kako mlekom do lepote

Mleko je u službi lepote od davnina jer sadrži vitamine i proteine, visoko cenjen u kozmetici. Aminokiseline iz ove prirodne emulzije imaju veliku ulogu u formiranju prirodnog vlažnog filma na koži i čine je mekom. Tretmani za ulepšavanje na bazi mleka mogu da posluže za čišćenje lica, masažu tela i negu kose, a što je najvažnije postoji čitav niz recepata za negu u kućnim uslovima.
Kako mlekom do lepote

Kako mlekom do lepote

  1. Komadićem vate natopljenim u mleko uveče očistite lice dva puta, pa se umijte mlakom vodom. Za suvu kožu preporučuje se punomasno, za normalnu delimično obrano, a za masnu obrano mleko.
  2. Od mleka se može napraviti odlična maska. U čašu pomešajte kašiku meda, kašiku soka od limuna i dodajte onoliko mleka koliko je potrebno da se dobije kremasta masa koju ćete potom naneti na lice i vrat. Kada se maska osuši, skinite je sunđerom natopljenim mlakom vodom.
  3. Za mlečnu masku protiv bora operite jabuku, izrendajte je i pomešajte sa malo mleka i 3 kašike slatke pavlake. Smesu nanesiite na lice, pokrijte gazom i držite deset minuta. Obrišite lice vlažnom maramicom, pa se umijte hladnom vodom.
  4. Za istorijsku tradiciju bogatih dana, kupanje u mleku, iako u trenutnim uslovima neizvodljivo, moguće je naći kompromis. Za lice barem na kratko poput dečjeg potreban je rastvor mleka i tople vode u odnosu jedan prema jedan kojim ćete se umivati nakom čišćenja lica.
  5. Mleko se može koristiti i za masažu. U čašu malkog mleka stavite nekoliko kapi esencijalnog ulja koje volite,u  to umočite sunđer za tuširanje, blago ga iscedite i trljajte telo.
  6. Za umorne oči skuvajte čaj od ruzmarina, procedite, sipajte u posudu za led i zaledite. Uzmite par kockica leda od ruzmarina i pomešajte sa 2 3 kašike punomasnog mleka. Natopite tufere vate i držite ih desetak minuta na očima. Dok se opuštate mleko će delovati.
  7. Kako biste napravili mlečni losion za telo pomešajte 1 kašičicu ulja od pšeničnih klica, 1 žumance i 1 šolju mleka. Da svemu dodate i dašak glamura, prsnite u smesu svoj omljeni parfem i nežno umasirajte u kožu. Ovaj losion je odličan jer daje koži mekoću i hrani je, ali je važno da losion svaki put pripremite iznova.
  8. Kosu operite šamponom za kosu, a zatim je više puta isperite punomasnim mlekom. To ravna gornju površinu kose i štiti je od lomljenja. Isperite je hladnom vodom i kosa će vam blistati.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *