Kako biti dobar roditelj

Kako biti dobar roditeljBiti dobar roditelj svojoj deci je verovatno jedan od najtežih, a ujedno i najboljih osećaja za svakoga. Potrebno je vremena i truda da se ispravno uradi. Ovaj članak će vam pomoći da pružite vašoj deci ljubav i naklonost.

1) Uvek pružite svojoj deci malo ljubavi bilo da ih zagrlite, kažete da ih volite i naznačite im da vam puno znače. Na taj način možete mnogo poboljšati samopouzdanje deteta.

2) Slušajte svoje dete. Uvek imajte taj osećaj koji govori vašoj deci „u redu je da mi kažeš.“ Oni će imati poverenje u vas i biće mnogo otvoreniji kada to uradite.

3) Neka vaše dete zna da je sigurno u svojoj kući. To znači da treba da poštujete njihovu privatnost kada pitaju za to, isto kao što bi vi želeli da oni poštuju vašu. Ako ne želite da vaša spavaća soba bude okupirana od strane njih treba i vi isto da uradite. Neka znaju da niko neće zagledati ni u jednu njihovu svojinu kao što su dnevnici ili tajne kutije.

4) Ne prepirite se sa svojim partnerom ispred dece. Nikada. To će izazvati strah u njima. Takođe će se češće raspravljati sa drugima van kuće. Ako se vas dvoje raspravljate rešite to na miran način.

5) Dajte deci nekoliko ograničenja kao što je vreme za izlaske i spavanje. Dajte im da obave nekoliko kućnih poslova poput čišćenja svoje sobe. To će im pomoći da steknu osećaj odgovornosti.

6) Ne zaboravite da je vaše dete pojedinac. Oni nisu deo vas. Oni su samosvesna bića.

7) Kada se vaše dete ponaša loše kao kada viče ili lupa po kući ,ne govorite detetu da je loše ili da ućuti. Razgovarajte sa njima i recite im da se ponašaju necivilizovano i dajte im alternativne načine kako da se ponašaju ako žele nešto.

8) Budite uzor. Ne psujte u blizini vaše dece ako ne želite da ona rade isto. Ne govorite detetu da nešto uradi i ne zahtevajte od njih, uvek treba da ih pitate.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

deca kuca

Kako da smanjite rizik od dečijih nezgoda u kući

Nezgode u kući su veoma česte. Ponekad mogu da budu veoma opasne, a najčešće se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *