Kako napisati dobar dnevnik

Dnevnik je knjžica ili sveska u kojoj opisujemo naša osećanja ili dogadjaje po danima ili mesecima. Nije nužno da samo devojčice ili ženski pol uopšte vode dnevnike. Iako je to za muškarce „blam“ ili sramota, dnevnik nam često pomaže da zapisujući u njega svoja osećanja, razrešimo neke nedoumice koje nas muče ili pak samo da nam jedan deo našeg života ostane opisan na stranicama kako bi ga se sećali sa što više detalja. Neki istorijski momenti su nam približeni pomoću zapisivanja memoara kao što je to bio slučaj sa malom Anom Frank, devojčicom koja je sa svojom porodicom preživljavala dane drugog svetskog rata. „Dnevnik Ane Frank“ je i dan danas rado čitana knjiga.
Kako napisati dobar dnevnik

Kako napisati dobar dnevnik

  1. Kupite u knjižari svesku za koju smatrate da će Vam najviše odgovarati da u njoj zapisujete svoje memoare. Neka to bude sveska sa tvrdim koricama da Vam što duže traje.
  2. Izaberite za početak miran deo dana kada Vas niko od ukućana neće uznemiravati.
  3. Možete svoj dnevnik nazvati imenom npr. Lord (kao da pišete prijatelju)
  4. Na prvoj stranici napisite svoje ime i prezime, možete nešto i nacrtati.
  5. Na drugoj strani zapišite datum dana kada počinjete sa pisanjem dnevnika, možete zapisati i satnicu.
  6. Najbolje počnite rečenicu sa „Dragi Lorde“ (tj. po imenu Vašeg dnevnika)
  7. Opišite deo tadašnjeg ili prethodnog dana, šta Vam se dešavalo u školi, kući, na putu do prodavnice, neka to budu značajniji trenuci.
  8. Kada smatrate da ste od tog dana zapisali sve (uveče) završite rečenicu sa „Tvoja ________ (napišite svoje ime), to će Vam dati utisak da pišete stvarno prijatelju.
  9. Izaberite mesto u Vašoj sobi gde će Vaš dnevnik stajati, a da ste sigurni da neće dospeti u druge ruke, ukoliko ne zelite da podelite Vaše misli sa drugima.
  10. Trudite se da pišete uredno i čitko.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Tatjana Tukić

Avatar photo

SLIČNO

Kako da zaboravite na svoje probleme

U današnje vreme lakše je davati savete drugima nego ih se pridržavati ali ukoliko bismo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *