Kako dobro oprati zube

Manje-više je poznato da pranjem zuba uklanjamo zubnu oblogu. Zbog bakterija u njoj nastaju kiseline koje izazivaju karijes. I ko bi rekao da svi oni bolovi potiču, najpre, zbog lošeg pranja zuba.
Konac za zube

Kako dobro oprati zube

  1. Kako bi svi zubi bili čisti, moraš na spoljašnjim i unutrašnjim stranama zuba da počneš od desni potezima četkicom nadole ili nagore, dakle, uvek od „crvenog prema belom“. Zatim treba nastaviti na susednom mestu sve dok svi zubi ne budu čisti. Površine za žvakanje čiste se temeljnim povlačenjem četkice tamo-amo.
  2. U savršenu higijenu usta spada i čišćenje prostora izmedju zuba a za to nije dovoljna samo četkica. Stoga se koristi svilen konac. Postupak sa zubnim svilenim koncem doduše treba malo vežbati pre nego što ovladaš njime ali to nije tako teško. Konac zategni preko kašžiprsta i srednjeg prsta obeju ruku i vuci lakim potezima napred-nazad u zubne medjuprostore do zubnog mesa ali pazi da ga ne povrediš. Posle nekoliko pokreta gore-dole, konac izvadi iz zubnih medjuprostora.
  3. Žvakaća guma- štetna ili ne?
    Ukoliko žvaćeš žvaku bez šečera to je dobro za negu zuba izmedju pranja. Istraživanja pokazuju da se posle 20-minutnog žvakanja proizvodnja sluzi trostruko povećava. A budući da sluz neutrališe kiseline koje štete zubima i sadrži minerale koji učvršćuju zubnu gleđ, žvaka je dobra. Ali samo bez šećera.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

Kako da zaboravite na svoje probleme

U današnje vreme lakše je davati savete drugima nego ih se pridržavati ali ukoliko bismo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *