Kako spakovati stvari u kofer

Kako spakovati stvari u koferSigurni smo da se svima bar jednom desilo da smo lepo spakovali stvari u naš kofer a kada smo stigli i otvoritili ga da se raspakujemo, naša garderoba je bila izgužvana i u totalnom haosu.
Ako idete na putovanje i želite da znate kako spakovati stvari u kofer da se ne izgužvaju, onda je ovo tekst za vas.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći:

1) Odaberite stvari koje se manje gužvaju. Prvo što možete da uradite je da pri samom odabiru stvari koje ćete poneti, izaberete one koje su inače od takvog materijala koji se manje gužva ili se ne gužva uopšte.

2) Pakovanje peškira. Peškire obavezno ređajte prve, na dno kofera pa tek onda ostale stvari.

3) Pakujte samo suve stvari. Nikako nemojte stavljati u kofer onu garderobu koja je još uvek mokra od pranja. Budite sigurni da je sve suvo i tek onda spakujte. Takođe, vodite računa da ne ubacujete stvari odmah nakon peglanja već sačekajte da se malo ohlade.

4) Veličina kofera. Odaberite kofer koji vam neće biti ni previše velik da vam stvari lete po njemu, a ni previše mali da budu sabijene jer ćete ih tako najlakše izgužvati. Najbolje je da izaberete neki u koji će sve vaši stvari komotno da stanu a da pri tom ne ostane previše praznog prostora.

5) Pakovanje garderobe. One mekše stvari kao što su majice i slično, ređajte redom jednu preko druge. Da bi izbegli gužvanje i stvaranje onih nepotrebnih ivica, probajte da vašu garderobu savijate u rolnu i tako ubacite u kofer. Time ćete uštedeti i na prostoru a i izbeći ćete stvaranje onih ružnih oivičenja do kojih obično dolazi pri standardnom savijanju.

6) Pakovanje obuće. Da bi izbegli lomljenje obuće, patike i cipele napunite čarapama, vatom ili nek drugim mekim stvarima. Iskoristite prazan prostor u koferu da i njih ugurate.

I za kraj, čim stignete na željenu destinaciju i uđete u vašu sobu, odmah otvorite kofer i raspakujte stvari. Ako imate mogućnosti nabavite neku što manju peglu koja neće zauzimati puno prostora i ponesite je sa sobom da kasnije možete dodatno popeglati neke stvari ako to bude potrebno.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mladen Živković

Avatar photo
Završio sam fakultet za turizam i ugostiteljstvo. Obožovam da putujem.

SLIČNO

Kako se spakovati za more

Većina ljudi uživa kada dođe dan da idu na put, ali ih često brine razmišljanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *