Kakopedija > Veze i porodica > Deca i tinejdžeri > Kako motivisati decu da treniraju

Kako motivisati decu da treniraju

Za decu je od malih nogu poželjno da su fizički aktivna jer im to pomaže u razvoju. Međutim, koliko god ulične igre energije crpele, nedovoljne su. Osim zdravstvenih razloga, treniranje nekog sporta omogućiće deci da steknu prijateljstva, da rade na gradnji takmičarkog i timskog duha, da budu društvena, uporna, grade samopouzdanje i što da ne, jednog dana postanu uspešni sportisti.
Motivacija dece

Kako motivisati decu da treniraju

  1. Najpre, silom ništa ne pokušavajte. Znate i sami kako to ide, ili će u inat vama biti lenji i odbijati tu ideju ili će se baviti sportom jer vi to želite pa će za njih to biti sve, samo ne zadovoljstvo.
  2. Navodite ih da gledaju sport na TV-u. Ponekad kada traže da gledaju TV malo duže, dozvolite im i zadržavajte se malo duže na sportskim kanalima.
  3. Pričajte im priče o uspešnim sportistima. Sport je stalno aktuelan! Komentarišite pred njima o nekoj skorijoj utakmici, zainteresujte ih kako bi poželeli da sledeći put i oni gledaju.
  4. Vodite ih na izlete, igrališta. Deca ovo obožavaju. Klackalice, ljuljaške, tobogani….a u blizini se uvek nalaze tereni, najčešće za fudbal ili košarku. Neće odoleti da s’ vremena na vreme ne bace pogled na “ velike dečake” koji se igraju. Izvedite ih na izlet i ponesite loptu pa igajte sport po izboru. Pohvalite dete, tako ćete ga motivisati da sledeći put odigra još bolje i vremenom se možda rodi želja da baš to trenira.
  5. Pričajte sa njima. Morate graditi sa njima prijatan odnos, pun razumevanja i podržavanja. Nevezano za sport, tokom celog života u vama moraju da imaju prijatelja, sagovornika. Vi ste, na kraju, jedina osoba koja će uvek biti uz njih i nećete ih nikada izdati, svi ostali su relativno prolazni. Ako sa njima izgradite lep odnos, moći ćete i da utičete na njih povodom toga šta je dobro i poželjno. Pa tako, ako im date savet da bi bilo lepo da nešto treniraju, verovatnije je da će vas poslušati barem toliko da vide da li će im ići i koliko im se to dopada.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 6, prosek: 3,33

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Dragana Đajić
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

deca kuca

Kako da smanjite rizik od dečijih nezgoda u kući

Nezgode u kući su veoma česte. Ponekad mogu da budu veoma opasne, a najčešće se …

Ostavite odgovor