Kako motivisati decu da treniraju

Za decu je od malih nogu poželjno da su fizički aktivna jer im to pomaže u razvoju. Međutim, koliko god ulične igre energije crpele, nedovoljne su. Osim zdravstvenih razloga, treniranje nekog sporta omogućiće deci da steknu prijateljstva, da rade na gradnji takmičarkog i timskog duha, da budu društvena, uporna, grade samopouzdanje i što da ne, jednog dana postanu uspešni sportisti.
Motivacija dece

Kako motivisati decu da treniraju

  1. Najpre, silom ništa ne pokušavajte. Znate i sami kako to ide, ili će u inat vama biti lenji i odbijati tu ideju ili će se baviti sportom jer vi to želite pa će za njih to biti sve, samo ne zadovoljstvo.
  2. Navodite ih da gledaju sport na TV-u. Ponekad kada traže da gledaju TV malo duže, dozvolite im i zadržavajte se malo duže na sportskim kanalima.
  3. Pričajte im priče o uspešnim sportistima. Sport je stalno aktuelan! Komentarišite pred njima o nekoj skorijoj utakmici, zainteresujte ih kako bi poželeli da sledeći put i oni gledaju.
  4. Vodite ih na izlete, igrališta. Deca ovo obožavaju. Klackalice, ljuljaške, tobogani….a u blizini se uvek nalaze tereni, najčešće za fudbal ili košarku. Neće odoleti da s’ vremena na vreme ne bace pogled na “ velike dečake” koji se igraju. Izvedite ih na izlet i ponesite loptu pa igajte sport po izboru. Pohvalite dete, tako ćete ga motivisati da sledeći put odigra još bolje i vremenom se možda rodi želja da baš to trenira.
  5. Pričajte sa njima. Morate graditi sa njima prijatan odnos, pun razumevanja i podržavanja. Nevezano za sport, tokom celog života u vama moraju da imaju prijatelja, sagovornika. Vi ste, na kraju, jedina osoba koja će uvek biti uz njih i nećete ih nikada izdati, svi ostali su relativno prolazni. Ako sa njima izgradite lep odnos, moći ćete i da utičete na njih povodom toga šta je dobro i poželjno. Pa tako, ako im date savet da bi bilo lepo da nešto treniraju, verovatnije je da će vas poslušati barem toliko da vide da li će im ići i koliko im se to dopada.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

deca kuca

Kako da smanjite rizik od dečijih nezgoda u kući

Nezgode u kući su veoma česte. Ponekad mogu da budu veoma opasne, a najčešće se …

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *