Kako se razlikuju muškarac lav i žena lav

Za početak jedna mala digresija i sećanje na slavnog komičara Ljubu Moljca, citiram: „Ja sam rođen u mešovitom braku. Mama mi je žensko, a tata muško!“ Razlika među polovima je svuda prisutna. Stoga nije čudo što se osobe istog horoskopskog znaka, a različitog pola ponekad uopšte ne razumeju!

Čitajući opšte karakteristike horoskopskog znaka lava najčešće nailazimo na sledeći opis: iskren, ambiciozan, elokventan i uvek u centru pažnje, graciozan i ponosan, plemenit, vredan i hrabar, strastven ali i veran kad je u vezi. Slažete se, teško ga je ne primetiti.

Međutim, pomalo nalik na kralja životinja po kome je znak dobio ime, muškarac lav je zainteresovan za partnerku dok je ne osvoji ili u vezi samo dok mu se poklanja pažnja. Veoma je sujetan, mada to nikad ne bi priznao. Žena lav je romantik. Zavoli duboko i iz sveg srca, spremna da s partnerom ostane zauvek.

Ni lava ni lavicu nije lako osvojiti. Žena misli da treba da bude osvojena. Pazi na svoj ponos i ugled. Muškarac je probirljiv. Godi mu angažovanje sa ženske strane, ali samo ako je sa stilom.

Muškarac lav voli kad se partnerka trudi da bude na nivou, želi da bude ponosan na nju. Žena lav je apriori ponosna na svog partnera. Ona ga obožava takvog kakav je.

Oboje su sposobni i da prime i da pokažu nežnost. Veoma su vatreni ljubavnici, mada pomalo konzervativnog ukusa. Čulni više nego maštoviti. Da bi bili opušteni u seksu, neophodno je emotivno ih motivisati pre toga i dati im vremena.

Muškarac lav neće oprostiti preljubu nikad, a žena nikad onu za koju zna. Oboje će i lično izbegavati iskušenja dok su u vezi, s tim što će žena često uspešnije da se kontroliše, a muškarac uspešnije da krije eventualne omaške.

Lav i lavica prilično se razlikuju po pitanju roditeljstva. Muškarac lav obično misli da je dovoljno da obezbedi deci lagodan život i ako stigne, uživa sa njima da se igra. Mežutim, on nema takta ni razumevanja za dečije probleme i često im postavlja previsoke ciljeve. Ako se razočara, udaljuje se od dece emotivno. Lavica je u pravom smislu reči stub porodice. Ona prihvata odgovornost do sitnica i požrtvovano se trudi da ima skladan odnos sa decom, da ih dobro poznaje i da ih podrži. Sreća njene dece je i njena sreća.

Oba pola u ovom znaku ulažu mnogo truda u karijeru. Muškarcu će na pameti biti moć i novac, a ženi stabilnost, red i organizacija. Najmirinija je kada to može sama da kontroliše.

Kad muškarac lav posrne u bilo čemu, to je tragedija. Kad se lavici to desi, nešto u njoj prelomi (lav teško podnosi neuspeh, kritiku), ali ona se podigne, svaki put još jača nego pre.

Omiljena osobina muškarca lava je poštovanje, a žene lava poverenje.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

Kako se slažu devica i jarac

U ovom tekstu ćemo analizirati odnos između osoba rođenih u znaku device i jarca. Kako …

2 komentari

  1. Avatar photo
    Aleksandra Stanković

    Po ovom opisu ja sam pomalo žena,a pomalo muškarac :-) Ali lav sam 100%.Retko precizan opis mog znaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *