Kako izbeliti zube

Zubi automatski vremenom tamne, ali i drugi faktori mogu da doprinesu da požute. Kafa, vino, čaj, oštećenje nerava prilikom neke povrede, pušenje pa čak i pojedini antibiotici mogu biti uzrok tome. Većina stomatoloških ordinacija nudi izbeljivanje zuba svojim pacijentima, a možete da kupite i gel za beljenja zuba koji ne oštećuje gleđ i uz laku upotrebu ceo tretman obavite sami od kuće.

Kao jeftinije rešenje da izbelite zube u kućnim uslovima nameće se hidrogen. Beljenje zuba hidrogenom je u svetu priznato kao potpuno sigurno.
Kako izbeliti zube

Kako izbeliti zube

  1. Kupite u lokalnoj apoteci hidrogen. Hidrogen se često koristi za ispiranje rana, ali poseduje i antiseptička dejstva koja su dobra za oralnu higijenu. Bitno je da kupite 3% rastvor jer je bezbedan za oralnu upotrebu.
  2. Koristite hidrogen kao tečnost za ispiranje usta pre svakog pranja zuba, kako bi se izbeleli potpuno prirodno. Sipajte oko 2 supene kašike (30 mililitara) hidrogena u usta, pa mućkajte oko 1 minut. Rastvor će početi da peni, i po tome ćete znati da se nešto dešava. Hidrogen u kombinaciji sa oralnim bakterijama izaziva formiranje mehurića u ustima. Ispljunite rastvor, i isperite usta vodom. Operite zube kao i obično.
  3. Perite zube mešavinom hidrogena i sode bikarbone jednom nedeljno. Sipajte 2 kašičice (10 mililitara) hidrogena u 3 kašičice (15 mililitara) sode bikarbone. Mešajte dok se ne pretvori u pastu. Poigrajte se sa merama dok ne napravite smešu kakva Vama odgovara. Gustina paste treba da bude slična gustini paste za zube. Dodajte malo mentol paste za zube kako bi dodali svežinu Vašoj pasti ili kap ekstrakta peperminta. Pomešajte i malo soli, jer će ona abrazivno delovati na Vaše zube dok ih perete. Stavite pastu na četkicu i pokrijte pastom zube, malim kružnim pokretima. Kad svi zubi budu pokriveni pastom, sačekajte 2 minuta. Isperite pastu običnom vodom. Perite zube kupovnom pastom sve dok ne uklonite sve ostatke paste iz kućne radinosti.
  4. Izbegavajte pušenje i pijte napitke koji sadrže tanin sa cevčicom kako bi održali biserno belu boju Vaših zuba. Napici koji sadrže tanin su gazirani napici, kafa, crno vino, čaj…
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivan Stojanović

Avatar photo

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

8 komentari

  1. Da li je ovaj postupak stetan za zube i koliko vremenski se smije primjenjivati?;)

  2. Avatar photo

    U uvodnom delu članka piše:
    Beljenje zuba hidrogenom je u svetu priznato kao potpuno sigurno.

    Što se tiče vremenskog perioda, piše lepo u trećem koraku:
    Perite zube mešavinom hidrogena i sode bikarbone jednom nedeljno.

    Zamolio bih sve da lepo čitaju članke na kakopediji, a ne da samo postavljaju pitanja zarad bodova.

  3. Avatar photo

    ok, što se tiče reakcije na hidrogen, mislim da bi ipak trebali da se posavetujete sa stomatologom ili nekim lekarom.

  4. Kao buduci stomatolog, moram vas upozoriti, hidrogen i nije toliko bezbedan, moze se koristiti do 5 dana, jer kasnije mozete imati problema sa sluzokozom usne duplje!

  5. Avatar photo

    Da li neko zna, da li je moguće koristiti nešto drugo umesto hidrogena sa sodom bikarbonom?
    Moja mama je negde čula da se može koristiti jabukovo sirće.. Zna li neko nešto o tome?

    • Da, soda bikarbona se moze koristiti u kombinaciji sa svezim sokom od limuna. Dovoljno je ocediti pola limuna i sipati onoliku kolicinu soka koja ce od jedne kasicice sode bikarbine napraviti smesu slicne gustine paste za zube. Naravno, ne treba preterivati sa ovim nacinom izbeljivanja. Preporucuje se jednom nedeljno, nikako vise. Ja sam pocela sa primenom ovog nacina izbeljivanja pre oko 3 meseca i vec vidim rezulate. Pozdrav :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *