Kakopedija > Moda i lepota > Životni stil > Kako biti srećan

Kako biti srećan

Sreća ima različita značenja za svaku osobu. Ipak, biti srećan nije teško, sve je to u nama samima i našem pristupu i shvatanju života. Pre nego što naučite kako biti srećan, prvo treba da definišete šta sreća znači za vas, a zatim možete da je tražite.
Kako biti srećan

Kako biti srećan

  1. Shvatite šta vam je važno u životu. Na primer: Da li vrednujete određenu vrstu posla, materijalne stvari, veze, vreme provedeno u samoći, vreme provedeno sa drugima, vreme za opuštanje, vreme za kreativnost, vreme za čitanje, vreme kada slušate muziku ili kada se zabavljate? Ovo su samo neke od mogućnosti.
  2. Razmislite o vremenu kada ste osećali srećno, dobro ili zadovoljno . Gde ste bili? Sa kim ste bili? Šta ste radili, razmišljali ili osećali pa vas je činilo srećnim?
  3. Odlučite da napravite više vremena u svom životu da uradite više onoga što vam je važno i što vas čini srećnim. Da bi bili srećni morate da date sreći prioritet u vašem životu
  4. Počnite sa malim stvarima i idite do onih većih. Male stvari mogu biti petnaestominutno čitanje, šetnja, razgovor sa prijateljima ili kupovina dobrog mirisnog sapuna, sveće, šampona ili čaja u kome ćete uživati svaki put kada ga koristite.
  5. Fokusirajte se na ono što je pozitivno na vama, drugima i životu uopšte umesto da gledate negativno na to. U dnevniku zapišite što više pozitivnih stvari kojih možete da se setite. Držite dnevnik pri ruci da bi više puta pročitali i dodali još nešto.
  6. Cenite ono što radite u vašem životu upravo sada. U glavnim oblastima vašeg života, kao što su zdravlje, posao, ljubav, život, prijatelji, porodica, novac i životna situacija, šta vam dobro ide?
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 11, prosek: 4,00

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Ivana Stamenković
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …

Jedan komentar

  1. Tatjana Tukić

    Ja bi dodala …Izadjite napolje po lepom vremenu,pozovite nekolicinu vasih facebook drugara i upoznajte se uzivo sigurno imate gomilu medju „prijateljima“koje ni ne znate .Stize prolece :)).

Ostavite odgovor