Kako biti srećan

Sreća ima različita značenja za svaku osobu. Ipak, biti srećan nije teško, sve je to u nama samima i našem pristupu i shvatanju života. Pre nego što naučite kako biti srećan, prvo treba da definišete šta sreća znači za vas, a zatim možete da je tražite.
Kako biti srećan

Kako biti srećan

  1. Shvatite šta vam je važno u životu. Na primer: Da li vrednujete određenu vrstu posla, materijalne stvari, veze, vreme provedeno u samoći, vreme provedeno sa drugima, vreme za opuštanje, vreme za kreativnost, vreme za čitanje, vreme kada slušate muziku ili kada se zabavljate? Ovo su samo neke od mogućnosti.
  2. Razmislite o vremenu kada ste osećali srećno, dobro ili zadovoljno . Gde ste bili? Sa kim ste bili? Šta ste radili, razmišljali ili osećali pa vas je činilo srećnim?
  3. Odlučite da napravite više vremena u svom životu da uradite više onoga što vam je važno i što vas čini srećnim. Da bi bili srećni morate da date sreći prioritet u vašem životu
  4. Počnite sa malim stvarima i idite do onih većih. Male stvari mogu biti petnaestominutno čitanje, šetnja, razgovor sa prijateljima ili kupovina dobrog mirisnog sapuna, sveće, šampona ili čaja u kome ćete uživati svaki put kada ga koristite.
  5. Fokusirajte se na ono što je pozitivno na vama, drugima i životu uopšte umesto da gledate negativno na to. U dnevniku zapišite što više pozitivnih stvari kojih možete da se setite. Držite dnevnik pri ruci da bi više puta pročitali i dodali još nešto.
  6. Cenite ono što radite u vašem životu upravo sada. U glavnim oblastima vašeg života, kao što su zdravlje, posao, ljubav, život, prijatelji, porodica, novac i životna situacija, šta vam dobro ide?
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Ja bi dodala …Izadjite napolje po lepom vremenu,pozovite nekolicinu vasih facebook drugara i upoznajte se uzivo sigurno imate gomilu medju „prijateljima“koje ni ne znate .Stize prolece :)).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *