Početna > Kućni ljubimci > Psi > Kako napraviti kućicu za pse

Kako napraviti kućicu za pse

Kako napraviti kucicu za pseKućicu za pse možete uz malo truda napraviti sami. Sve što vam treba je par starih, korišćenih, ali ne i dotrajalih, paleta, nekoliko tabli stiropora ili nekoliko sunđera, zatim nekoliko šper ploča, parče valoplasta i alat.

Uputstvo

 1. Nacrtajte skicu buduće kućice vašeg ljubimca i odredite njenu buduću poziciju u vašem dvorištu. Dimenzije će zavisiti od toga kolika vam je kućica zaista potrebna. To vi sami najbolje znate. Odredite takođe da li će kućica imati krov na jednu ili na dve vode. Imajte na umu na koju stranu će voda da otiče i gledajte da pozicionirate kućicu u onom delu dvorišta koji je blizu slivniku, tako da voda otiče pravo u slivnik.
 2. Iskoristite palete za osnovu kućice, isecite ih u skladu sa nacrtom i spojite. Iskoristite jednu ili više paleta (ponovo u zavisnosti od dimenzija osnove kućice), za njenu osnovu. Nemojte da palete odvajate od njihove osnove. Na ovaj način, kućica će biti podignuta od zemlje i neće biti u stanju da apsorbuje vlagu prilikom padavina. Dobro učvrstite sve strane.
 3. Nakon toga, isecite stiropor ploče (ili sunđer) i unutrašnjost paleta obložite tako isečenim delovima. Stiropor je bolje rešenje kada je u pitanju unutrašnja izolacija, mada ni sunđer nije loše rešenje. Ovo će obezbediti da i tokom zime u kućici ne bude previše hladno.
 4. Sada šper ploču isecite i tako isečene delove ekserima pričvrstite za spoljašnje i unutrašnje strane paleta, u koje ste prethodno ubacili izolacioni materijal.
 5. Konačno, gornju stranu prekrijte valoplastom koji ćete takođe pričvrstiti za šper ploču ispod. Pored valoplasta, materijal koji takođe možete iskoristiti je pocinkovani lim.
 6. U pet brzih koraka, uz malo truda i nekih 2-4 časa efektivnog rada, imaćete kućicu za vašeg psa. I što je najbitnije, uz male izdatke.
 7. Ukoliko želite da skratite sebi posao oko pravljenja kućice, onda na ovom sajtu možete naći gotove kućice i dodatke i naručiti preko interneta. Topla preporuka iz ličnog iskustva, zaista su sjajni i kvalitetni.

Oceni clanak

Oceni clanak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 45, prosek: 4,20

Loading...Loading...

Zabrana kopiranja clanka

Zabrana kopiranja clanka

Ceo sadrzaj ovog clanka je vlasnistvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugacije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i koriscenje materijala bez navodenja autora i linka ka izvoru, ili koriscenje u komercijalne svrhe smatra se krsenjem autorskih prava i podleze zakonskim sankcijama.

O autoru:

3 komentara

 1. Miodrag

  Puno ljudi misli da je lako napraviti kucicu za pse,uz dobro uputstvo to je moguce ali cesto se desava da kucice nisu dobro napravljene.Najcesce ima puno rupa u kucici pa duva promaja,kao kad bi neko gradio vasu kucu samo od cigala bez maltera.

 2. Dušan Miletić

  Bilo bi bolje kada bi imala skica pored teksta. Praktičnije..

 3. nadja gadzic

  nije lose ali okle mi ovoliko materijala da je napravim,upravu je dusan bolje bi bilo da ima skica.Pogledaj moj clanak kad izadje isto je sa psima ‘kako nauciti psa da da sapu’
  SUPER JEEEEEEE!

Add Comment RegisterNapiši komentar