Kako napraviti „studentske“ kiflice

Svi smo ili bili studenti ili slali studentske torbe, pune raznih đakonija a najviše ljubavi i podstreka. Evo jednog recepta, sa kojim ćete moći da pokrijete i slane i slatke želje vašeg studenta, bar na jedan dan. Potrebne namirnice: 1 kg brašna, 1/2 l mleka,1 paketić kvasca, 3 jajeta, 3 kašike ulja, so, šećer, 250 g margarina i sastojci za fil po želji.
studentske-kiflice

Kako napraviti „studentske“ kiflice

  1. U pola litre mleka, izdrobite paketić kvasca, stavite kašiku šećera i pola kašičice soli. Promešajte. Dodajte 3 kašika ulja, 1 jaje i 1 žumance. Umešajte 800 g brašna, zamesite testo. Ako je potrebno, dodavaćete još malo brašna, da testo prestane da vam se lepi za ruke. Ostavite testo da naraste.
  2. Kad naraste, premesiti testo i razviti oklagijom na 1 cm debljine. Preko cele kore narendati, 250 g margarina. Uviti koru u rolnu, kao rolat, i iseći na 6 jednakih delova. Svaki valjak, razvući u koru i podeliti na 4 ili 8 trouglova.
  3. Filovati slanim ili slatkim dodacima. Slani: može da bude samo kockica sira, ili pomešate sir, iseckanu pršutu ili salamu, dodate kečap i origano i preostali belanac i kašičicom filujete kiflice. Slatki: mogu da budu kockice čokolade, a može i džem u koji dodate rendanu koru od pomorandže ili limuna, ili orahe.
  4. Na širi deo trougla stavite fil, pa samo namotajte do užeg dela. Možete i da preklopite šire delove preko fila, pa da onda namotate. Tada kiflice budu buckaste.
  5. Stavite ih u podmazan pleh, premažite slatke belancetom i odozgo pospite žutim šećerom, a u pleh za slane, kiflice mažite žumancetom i pospite susamom.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jelena Ivković

Avatar photo

SLIČNO

Kako se pravi testo za picu

Večito pitanje kako napraviti testo za onako ukusne pice koje služe u restoranima. Postoje mnogi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *