Početna > Hrana i piće > Pite > Kako napraviti proju

Kako napraviti proju

Kako napraviti projuProja je jelo koje je nastalo od kukuruznog brašna.

Ona je nekada bila popularna u vreme siromaštva, pre 1950 godine. Sada je jedno od svakodnevnih obroka. Danas postoje više vrsta proja, sa mesom, sa sirom.

U ovom članku ćemo vam objasniti kako napraviti proju.

Potrebni sastojci:

– 500g kukuruznog brašna
– mast, so, jaje
– hladna voda

Način pripreme:

Uzmite 500g kukuruznog brašna, kašičicu masti, soli po ukusu i stavite 1 jaje. Zamesite sve to hladnom vodom. Testo ne sme biti gusto i zbijeno već prilično žitko. Uzmite bakarnu tepsiju, ona treba biti dovoljno velika da proja ne bude debela, već tanka sa više kore.

Podmažite je strane i dno sa mašću. Sada u nju uručite umešeno testo koje ste napravili. Stavite tepsiju u rernu (pećnicu). Vidite kad se kora zapeče, uzmite mast i omažite po površini. Možete od oka proceniti kada je proja gotova.

Prijatno!

Od stvari ce vam trebati: , , , ,

Oceni clanak

Oceni clanak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 8, prosek: 4,50

Loading...Loading...

Zabrana kopiranja clanka

Zabrana kopiranja clanka

Ceo sadrzaj ovog clanka je vlasnistvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugacije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i koriscenje materijala bez navodenja autora i linka ka izvoru, ili koriscenje u komercijalne svrhe smatra se krsenjem autorskih prava i podleze zakonskim sankcijama.

O autoru:

Add Comment RegisterNapiši komentar