Kakopedija > Moda i lepota > Muška moda > Kako vezati kravatu

Kako vezati kravatu

Kako vezati kravatuPre nego što naučite kako vezati kravatu, morate voditi računa pri izboru kravate i odaberite onu koja odgovara košulji. Morate znati koja boja kravate ide uz koju boju košulje. Iako po mišljenju nekih mladih kreatora ovaj muški modni detalj je prevaziđen, ipak i danas predstavlja simbol stila, poslovnog uspeha i vrhunske elegancije.

Osnovno pravilo je da nikako ne stavljate kravatu na pruge preko košulje koja je takođe na pruge. Dok naravno možete staviti kravatu na pruge preko jednobojne košulje i obratno.

Za prvi put odvojte malo više vremena i nemojte stajati ispred ogledala da se ne biste zbunili. Pre vezivanja kravate obavezno zakopčajte sva dugmeta na košulji računajući i najviše na samoj kragni. To otkopčano dugme se izuzetno primećuje i ostavlja utisak aljkavosti.
Pomoću sledećih koraka savladajte vezivanje osnovnog tipa – jednostruko, a kroz slike ćemo vam prikazati i dvostruko vezivanje kravate.

1) Zakopčajte košulju do samog vrha i podignite kragnu. Prebacite kravatu tako da vam je širi deo sa desne strane, odnosno leve ako ste levoruki. Neka vam širi deo kravate bude duplo duži od užeg.

2) Prebacite deblji kraj preko tanjeg, pa onda provucite deblji kraj ispod tanjeg i prebacite ga na desnu stranu tj. levu za levoruke.

3) Prebacite deblji kraj preko tanjeg na levu stranu i provucite deblji kraj kroz otvor za vrat.

4) Povucite deblji kraj kroz otvor na prednjem delu i zategnite čvor.

Vaša reklama u ovom članku? Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija.

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 6, prosek: 5,00

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Dario Mirković
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

Ostavite odgovor