Kako napraviti reforma tortu

Retki su oni koji ne uživaju u slatkim zalogajima, a s obzirom da je zimski period ispunjen praznicima i slavama, to je idealno vreme da naše bližnje iznenadimo finim poslasticama. Reforma torta, osim što je ukusna, lako se priprema i ako imate želju da za praznike spremite bogatu trpezu, ova torta je idealni izbor za dezert.

reforma-torta

Kako napraviti Reforma tortu

  1. Kada je u pitanju reforma torta, kao i kod većine poslastica, moraćete posebno da pripremite kore i fil. Da bi se kore topile u ustima, biće vam potrebno nekoliko sastojaka: 10 belanaca, 10 kašika kristal šećera, oko 300g mlevenih oraha, 2 pune supene kašike brašna, 1 vanilin šećer i malo ruma.
  2. Kada ste sve ovo pripremili, možete početi sa pravljenjem kore. 10 belanaca staviti u veću posudu, dodati šećer i mutiti mikserom na najjačoj brzini sve dok se ne stvori pena.
  3. Nakon toga, dodati mlevene orahe koji se mogu kupiti u svakoj prodavnici mešovite robe, ali ukoliko ih ne nađete možete ih sami izmleti mašinom za mlevenje. U ovu smesu ubaciti brašno i vanilin šećer i sve zajedno umutiti mikserom. Kanite i nekoliko kapi ruma koji će torti dati poseban ukus. Najpre mutiti najmanjom brzinom pa polako povećavati istu. Smesa za koru je gotova kada su svi sastojci sjedinjeni, a smesa postane gusta, skoro kao testo.
  4. Ovako pripremnljenu smesu sipajte u brašnom posut pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vreme pečenja kora je kratko, 10 do 15 minuta, znaćete da je gotovo kada kora dobije rumenu boju. Kada je izvadite, sačekajte da se malo ohladi pa je polako presecite na dva ili tri dela, u zavisnosti od debljine kore koju ste dobili.
  5. Sledeći korak u pripremanju reforma torte je pravljenje fila. Za njega će vam biti potrebni sledeći sastojci; 10 žumanaca, 15 kašika kristal šećera, 100 grama čokolade za kuvanje, 1 margarin ili puter i 1 vanilin šećer. Najpre je potrebno sva žumanca staviti u duboku posudu i mikserom umutiti sa šećerom.
  6. Kada je to gotovo, na tihoj vatri istopite čokoladu i margarin pa ovo uspite u smesu sa šećerom i žumancima. Dodajte vanilin šećer i nastavite mućenje mikserom na najjačoj brzini. Kada su svi sastojci sjedinjeni, fil je gotov.
  7. Sada vam jos jedino preostaje da „sastavite“ tortu. Stavite prvu koru na tacnu i premažite je debelim slojem fila pa u zavisnosti od toga koliko kora ste ispekli, nastavite ovaj proces sve dok vam ne ponestane kora. Dakle, kora pa fil. Poslednji sloj fila možete ukrasiti mlevenim orasima. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Jedan komentar

  1. Nemojte samo margarin, molim vas, ni za REFORM, ni za bilo koju drugu tortu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *