Kako napraviti krofne

Ne postoji ništa bolje od krofni koje se tope u ustima i zbog kojih će vam krenuti voda na usta. Iako su krofne smatrane tradicionalnim doručkom, američka kultura je ovu izvrsnu poslasticu pretvorila u dezert u Americi ali i van nje. Ovaj članak pruža podrobna upustva kako da brzo i lako napravite ovu divnu poslasticu u vašem domu.
krofne

Kako se prave krofne

  1. Pripremite potrebne sastojke. Kako biste sami napravili krofne, potrebni su vam sledeći sastojci:
    • 1 Pakovanje kvasca
    • 8 šolja brašna
    • 1 šolja šećera
    • 3 žumanca
    • 1 kašika soli
    • 2 šolje mleka
    • 1 kafena kašičica praška za pecivo
    • 1/2 šolje neslanog putera
    • 1/2 šolje izgnječenog krompira
    • 1/4 šolje vode
    • ½ sode bikarbone kafene kašičice
  2. Zagrejte smešu sa mlekom. Počnite tako što ćete prokuvati mleko a potom dodati puter, šećer i so. Promešajte sve sasojke zajedno i onda ih ostavite da se ohlade dok ne postignu otprilike sobnu temperaturu.
  3. Kombinujte sledeću grupu sastojaka. Nakon što se smeša sa mlekom ohladila, umešajte u tu smesu kvasac, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, žumanca, zgnječeni krompir i samo 2 šolje brašna. Dobro sve promešajte dok se smesa ne ujedini.
  4. Dodajte preostalo brašno. Nakon što dodate preostalo brašno, nastavite da mešate dok ne dobijete glatku masu od testa.
  5. Ostavite testo da naraste. Stavite testo u činiju podmazanu uljem ili puterom, i stavite malo dodatnog putera po vrhu testa. Ostavite testo 2 do 2 ½ sata da dobro naraste.
  6. Oblikujte krofne. Kada je testo naraslo, razvijte ga, isecite , i oblikujte u odgovarajuću veličinu krofni. Modle za krofne bi olakšale posao, ali nisu neophodne. Nakon što ste napravili krofne od svog testa, ostavite ih još sat vremena da narastu.
  7. Ispržite krofne. Stavite svaku krofnu na tiganj u vrelo ulje ili u fritezu. Ostavite ih u ulju dok ne dobiju zlatkasto, braonkastu boju, a potom ih izvadite da se malo ohlade.
  8. Stavite glazuru na krofne. Ako želite da jedete krofne prazne, onda ovaj korak nije neophodan. Medjutim, fina glazura, preliv ili samo nekoliko šecernih mrvica će krofne učiniti nezaboravnom postlacom.

Od slatkih i posutih šećerom do rskavih i čokoladnih, domaće krofne će zadovoljiti svačiji ukus. Isprobajte ovaj recept, i zadivite sve vašim kulinarskim umećem i obradujte sve sladokusce.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milica Totić

Avatar photo
Trenutno nezaposlena, ali i dalje uvek uživam dok pravim hranu. Zato ću veoma rado podeliti neke tajne iz moje kuhinje ovde..

SLIČNO

pohovane banane

Kako napraviti pohovane banane

U hrskavom „kaputiću“ od panko prezle, uz pratnju slatke pavlake, čokoladnog amareto krema i krema …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *