Kako napraviti pitu sa jabukama

Pita sa jabukama je idealna poslastica za sve one koji uživaju u slatkasto-kiselom ukusu jabuka. Nije teška i ne zahteva velike kulinarske sposobnosti, a u njenom laganom ukusu uživaju svi, od dece pa do starijih. Ako vam je ponestalo ideja čime da se zasladite nedeljom posle ručka, pita sa jabukama može biti idealna izbor za vas. Ako pratite korake iz ovog teksta, vaši ukućani će biti oduševljeni poslasticom koju ste im napravili.
pita-sa-jabukama

Kako napraviti pitu sa jabukama

  1. Jedan od načina da napravite pitu od jabuka je uz korišćenje sledećih sastojaka: 1 pakovanje gotovih kora za pitu, kilogram jabuka, 600 grama kristal šećera, 3 čaše vode, pola šoljice ulja, 3 kašike griza, 100 grama putera, malo oraha i cimeta.
    Pripremite dublju šerpu i u nju sipajte kristal šećer i 3 čaše vode. Kada provri, sklonite šerpu sa vatre i ostavite sa strane da se ohladi.
  2. U posebnu posudu stavite puter, dodajte ulje i na laganoj vatri otopite ovu smesu.
  3. Kada ste završili sa ovim, sledeći korak je pravljenje fila kojim ćete kasnije mazati kore. Oljuštite jabuke i izrendajte ih na sitno. Dodajte griz i 2-3 kašike šećera pa sve to lepo pomešajte, tako da se masa sjedini. Griz i šećer će upiti višak tečnosti koje su jabuke pustile. O ovako pripremljen fil dodajte i malo oraha i cimeta kako bi ukus bio bogatiji.
  4. Stavite dve kore u pleh, namažite puterom i preko toga nanesite fil, pazeći da ga ravnomerno rasporedite kako kore ne bi ostale ponegde prazne. Ponavljajte ovaj proces sve dok imate kora, a onda ih rukama urolajte u rolat. Rolat isecite na parčiće i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. sve dok ne dobije lepu rumenu boju.
  5. Kada izvadite pitu iz rerne, prelijte je sirupom koji ste pripremili na početku.

Drugi način:

  1. Pitu od jabuka možete napraviti i na malo drugačiji način. U jednoj posudi pomešajte 3 jaja, 2 šolje šećera, 1 kesicu vanilin šećera, kesicu praška za pecivo, šolju jogurta, šolju griza i pola šoljice ulja.
  2. Zatim oljuštite i izrendajte kilogram jabuka, stavite ih u drugu posudu i dodajte 150g oraha i malo cimeta.
  3. Kore za pitu zatim podeliti na polovine i na prvu polovinu namazati fil iz prve posude.
  4. Preko nje preklopiti drugu polovinu koju treba ostaviti praznom pa uzeti sledeću koru, polovinu namazati filom sa jabukama i preklopiti praznom polovinom. Ovo ponavljati sve dok imamo kora. ovako naređane kore staviti u pleh koji smo namazali uljem i peći u rerni na 200 stepeni.
  5. Kada je pita gotova, posutije vanilin šećerom. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *