Kako napraviti rafaelo kuglice

Slatko, malo, belo, sa ukusom kokosa… Rafaelo kuglice su pravi raj za sve one koji uživaju u božanskom ukusu koskosa i badema. Lake su za napraviti, a idealne za sve vrste proslava i svečanosti. Takođe, ako su vam se najavili gosti, a vi nemate dovoljno vremena da mesite torte i kolače, rafaelo kuglice su pravi izbor. Prijatnog ukusa, uz malo truda, ovaj divni desert biće spreman za pola sata. U tekstu koji sledi, naučite kako i vi da postanete majstor za pravljenje ove ukusne poslastice.
rafaelo-kuglice

Kako napraviti rafaelo kuglice

  1. Sve što vam je potrebno za pripremanje rafaelo kuglica su dve ruke, pola sata slobodnog vremena i sledeći sastojci: pola kilograma kokosovog brašna, pola kilograma šećera, 1 šolja vode, pola kilograma mleka u prahu, 100 grama lešnika i 250 grama margarina.
  2. Ugrejte ringlu i u šerpi ili tiganju propržite lešnike. Kada su gotovi, oljuštite ih i ostavite sa strane za kasnije.
  3. Pripremite duboku posudu, ulijte šolju vode i ostavite da provri. Kada počne da ključa, dodajte pripremljen šećer i margarin. Smesu neprestano mešajte sve dok se u potpunosti ne istopi i sjedini pa sud sklonite sa vatre.
  4. Sada polako počnite da dodajete mleko u prahu i oko 400 grama kokosovog brašna, neprekidno mešajući. Kada se svi sastojci sjedine, ostavite masu da se dobro ohladi.
  5. Kada je masa dovoljno hladna i čvrsta, počnite da pravite kuglice i rukama ih oblikujte, a u svaku umetnite po jedan lešnik. Može vam se desiti da smesa ne bude dovoljno čvrsta pa da imate problema sa oblikovanjem. U tom slučaju, dodajte još malo kokosovog brašna dok ne budete mogli da pravite kuglice bez problema.
  6. Kada ste formirali rafaelo kuglice, uvaljajte ih u ostatak kokosovog brašna. Ostavite ih u frižideru da se ohlade, a pred serviranje ih stavite u šarene papirne korpice i iznesite ih pred goste. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

4 komentari

  1. Prave i nezamenljive rafaelo kuglice :)

  2. Koliko se tecnosti podrazumeva pod „solja vode“?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *