Kako napraviti koh

Ukusno, lagano, osvežavajuće… Idealno za doručak ili užinu, a odlično je i kao dezert ako vam dođu nenajavljeni gosti pa morate na brzaka nešto da smućkate… Koh se sprema veoma lako i jednostavno, tako da čak iako niste vešti u kuhinji, ovaj kolač će i vama ispasti odlično. Ako se odlučite da zasladite dan ovim finim kolačem, potrošićete svega pola sata vremena, a rezultat će biti sočni dezert u kojem će svi uživati. Može se spremiti sa raznim dodacima, a u ovom tekstu ćemo objasniti kako da ga pripremite sa grizom, a kako sa čokoladom.
koh

Kako napraviti koh

  1. Da biste pripremili klasični koh sa grizom, biće vam neophodno nekoliko sastojaka: 6 jaja, 12 supenih kašika kristal šećera, litar i po mleka, 12 supenih kašika griza, jedan prašak za pecivo, 2 kašike brašne tip 400 i 3 kašike vanilin šećera.
  2. Prvo odvojite žumanca od belanaca i od istih umutite gustu penu. Zatim pomešajte žumanca sa 6 kašika šećera, ali šećer dodavajte postepeno kašiku po kašiku, dok ne dobijete glatku smesu. U ovo dodajte griz i brašno pa sve dobro izmešajte. Smesu od žumanaca ubacite u penu od belanaca koju ste prethodno napravili pa pažljivo mešajte varjačom sve dok se sve ne sjedini.
  3. Zagrejte rernu na 220 stepeni i sipajte smesu u pleh koji ste podmazali i posuli brašnom. Koh je potrebno peći sve dok ne porumeni i naraste, za šta će biti potrebno 15-20 minuta.
  4. Dok se koh peče, zagrejte mleko, dodajte 2 kašike šećera i vanilin šećer pa kada provri, skinite sa vatre. Izvadite koh i prelijte ga mlekom i ostavite da upije. Nakon toga, kolač možete seći i služiti topao ili hladan.
  5. Ako želite da vaš koh bude dugačiji, isprobajte koh sa čokoladom. Proces pravljenja je isti, s tim što je potrebno da 100 grama čokolade rastopite sa malo mleka i time prelijete koh pre nego što ga stavite da se peče. Čokoladu sipajte kašikom, pri tom malo pritiskajući smesu kako bi čokolada prodrla i ispod površine. Nakon što se koh ispekao, prelijte ga mlekom i ostavite da upije.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *