Kako napraviti bingo tortu

Sam naziv ove torte već govori da je ova torta pun pogodak, pre svega ako volite slatkiše i uživate u njihovom konzumiranju. Savršena je za proslave bilo koje vrste rođendane, slave, krštenja, godišnjice ili pak za svakodnevno uživanje u ovom prelepom ukusu.
bingo-torta

Kako napraviti bingo tortu

  1. Prvi korak je naravno priprema kore za tortu. Potrebno je 6 jaja, 6 kašika šećera, 1 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 1 kašika ulja, 1 štangla rendane čokolade, 1 kašika kakaoa. Uzeti jednu veću dublju posudu i drugu manju. Odvojiti žumanca od belanca (belanca stavljati u veću posudu,žumanca u manju). U belanca dodati šećer i mutiti mikserom na najjačoj brzini. Kad budu penasto umućena dodati ostale sastojke kako bi se masa fino izjednačila. Kad je to gotovo izručiti masu u četvrtast pleh obložen pek papirom. Peći koru u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-ak minuta. Kad je kora ispečena ostaviti je da se ohladi.
  2. Dok se kora peče možete pripremiti prvi fil. U jednu posudu potopiti 300 grama mlevenog plazma keksa sa malo mleka. Toj masi dodati umućen jedan margarin ili puter sa 100grama šećera u prahu. Promešati kako bi se masa izjednačila i prvi fil je gotov.
  3. Sledi spremanje drugog fila. Skuvati 4 pudinga od vanile u litar mleka i skloniti sa vatre. Umutiti penasto 2 margarina sa 300grama šećera u prahu i dodati toj masi. Tako dobijen fil podeliti na dva dela tj. pola izručiti u jednu posudu pola u drugu. U jedan deo dodati 100grama otopljene čokolade. (čokoladu otopiti na tihoj vatri sa jednom kašikom ulja). Tako smo dobili jedan beo a drugi braon-crni fil.
  4. I fil i korica su spremni tako da se torta može filovati i to na sledeći način: koricu staviti na tacnu, namazati odozgo prvi fil, zatim uzeti 400grama jafa keksa, potapati jedan po jedan u sok do pomorandže ili fantu, i ređati jedan pored drugog preko fila. Namazati beo fil, a zatim je potrebno 300grama piškota takođe jednu po jednu potapati u sok od pomorandže i ređati jednu do druge. Preko njih namazati braon-crni fil.
  5. Uzeti jednu dublju posudu i umutiti 400 grama slag kreme (bele) i dekoristati tortu.
  6. Tortu ostaviti 1-2h u frižideru kako bi se ohladila. Nakon toga možete početi sa degustacijom. Prijatno
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *