Kako napraviti medeno srce

Jede vam se medeno srce, a mrzi vas da izlazite do prodavnice da ga kupite. Ništa lakše nego spremiti ga kod kuće. Veoma lako, jednostavno i brzo se sprema, a još brže pojede…
medeno-srce

Kako se pravi medeno srce

  1. U prvom koraku u odgovarajućoj posudi izmešajte na suvo 2,5 jogurtske čaše brašna, 1 kesicu sode bikarbone, 1 kesicu cimeta i 1 ipo čašu šećera.
  2. Kad se masa izjednači dodati 4-5 kašika džema od kajsija, sipati 2 čaše mleka (ako nemate mleko kod kuće možete sipati umesto mleka i vodu ili pak jednu čašu mleka, jednu čašu vode).
  3. Sve izjednačiti i sipati polovinu te mase u prethodno podmazanu ili obloženu pek papirom tepsiju (broj 30) ili pleh. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
  4. Kad je korica otprilike skroz mat, izvaditi iz rerne i premazati dzemom od kajsija (potrebna vam je skoro cela tegla džema). Preliti ostatkom mase.
  5. Smanjiti temperaturu rerne na 150 stepeni ,vratiti kolač u rernu i peći.
  6. Kad je kolač pečen, izvaditi ga iz rerne i staviti da se prohladi. Kad se malo ohladi preliti ga glazurom od čokolade .Glazuru od čokolade ćete spremiti na sledeći način: na tihoj vatri otopiti 100grama vode, 100grama šećera i 100grama čokolade.
  7. Ostaviti kolač da se čokolada stegne, a nakon toga možete služiti kolač i uživati u pravom ukusu medenog srca. Prijatno!!!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

sladoled od cokolade

Kako napraviti sladoled od čokolade

Mmmm… sladoled… prava poslastica još vrele letnje dane predstavlja pravo osveženje još ako je i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *