Kako se izboriti sa stresom

Stres je danas sve češći i svako od nas pokušava na neki način da ga spreči ili da pronađe neko efikasno rešenje da se sa njim izbori. Ja ću vam navesti samo neke načine i nadam se da ću vam sa njima koliko-toliko pomoći.
stres

Kako se izboriti sa stresom

  1. Naučite da kažete ne.
    Kad postavite zdrave granice drugima i kad im budete izlazili u susret onoliko koliko to Vama odgovara, osećaćete se bolje i odnosi sa drugima će postati zdraviji i bolji. Biti svima na usluzi nije korisno ni za Vas, ni za one koji Vas okružuju.
  2. Postavite sebi manje obaveza.
    Sve ono što je manje ili uopšte nije važno, odložite ili otpišite. Ne morate sve da uradite danas. Ograničite se samo na ono što je važno.
  3. Tražite pomoć ili podršku.
    Ne morate uvek sve sami. Neko drugi će sigurno uraditi neki posao dobro, ali možda ne kao Vi. Ipak, imajte poverenja u druge i dajte sebi malo oduška-odmorite se.
  4. Izražavajte svoja osećanja.
    Ako ste nezadovolji, umorni ili preopterećeni, poverite se nekome bliskom. Možda su i oni to primetili ali ne znaju šta se radi dok im Vi to ne saopštite. Vaša osećanja i potrebe su važne pa se tako i ophodite prema njima.
  5. Nađite vremena za zabavu i odmor.
    Ako u vašem rasporedu ima mesta samo za obaveze i poslove, već ste dostigli visok nivo stresa. Opustite se. Nađite sebi mesta za odmor i zabavu, što neće značiti da ste lenji, već naprotiv, da ste veoma organizovani.
  6. Više vežbajte.
    Redovno vežbanje poboljšava raspoloženje i daje nam uvid u naše sposobnosti. Ako niste ljubitelji teretane, probajte da nađete nešto što vam odgovara.
  7. Volite sebe.
    Koliko volite i cenite sebe, toliko će Vas i drugi voleti i ceniti. Vaše vrednost je u onome što jeste, a ne u onome što postižete. Za početak, uživajte u svojoj jedinstvenosti. Setite se da na celom svetu ne postoji osoba kao što ste Vi.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dušan Melentijević

Avatar photo
Veoma volim sportove i prirodu. Nadam se da ću svojim savetima pomoći drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

2 komentari

  1. Avatar photo
    Dušan Melentijević

    Hvala! :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *