Kako očuvati brak

Većina ljudi (na radost, statistike pokazuju da se ta većina vremenom smanjuje) u jednom trenutku odlučuje da ostatak svog besmislenog života obogati stalnim društvom još jedne- uglavnom suprotnog pola- osobe. Takav zajednički život u našem jeziku označava se jednostavno riječju ,,brak“, ali on uopšte nije jednostavan, i često zna biti prekinut nepromišljenim djelovanjem njegovih članova (supružnika). Džabe traže savjete, jer: savjeta nigdje, a ako ih ima oni nisu označeni rednim brojevima, i kao takvi su neupotrebljivi. Evo spasa!
kako-ocuvati-brak

Kako očuvati brak

  1. Ne pravite djecu. Pravljenje djece pretpostavlja odvratnost seksualnog čina koje dovodi do lučenja više vrsta tečnosti od kojih su neke i ljepljive, što provocira kožu da mozgu pošalje signal da tu ljepljivost spere. Ustajete, tuširate se, a ako ste žena možda i zatrudnite. Nadutost abdomena, imaginarni osjećaj postojanja života u vama, opasnost gubitka života pri padu sa stepenica, porođajni bolovi, pogled na krvavo ucviljeno dijete. Ako ste muškarac: morate sve to da gledate i pazite da ne pokažete odvratnost.
  2. Ne usvajajte dijete. Usvajanje djece je moguće tek nakon popunjavanja velikog broja formulara, ugošćavanja socijalnih radnika, uspješnog rješavanje zadataka ,,Testa za buduće vlasnike genetski nemodifikovanih, čovjekolikih, malih bića“. A ako sve to uspješno pregurate, kao i u slučaju da ne poslušate savjet pod rednim brojem 1, čeka vas obaveza usmjeravanja velikog djela pažnje na vama strano tijelo s kojim niste potpisali nikakav pred-ugovor. Kakve će to sve emocije buditi kod vašeg sagovornika, kod zainteresovane strane!
  3. Ne puštajte komšijsku djecu u svoje dvorište. Opasnosti koje se javljaju ukoliko se ne pridržavate ovog pravila, a koje posebno kod nježnijeg člana može dovesti do izluđivanja su: užasna buka, prenošenje blata na trotoar, čerečenje grana na jabuci ili drugoj voćki, postavljanje pitanja u vezi s vašim nemanjem djece… A najgore od svega: susret s dječijim osmjesima, koji vas može dovesti u gotovo neodoljivo iskušenje da prekršite jedan od prva dva savjeta.
  4. Imajte dobru platu. Rezultati najnovijih istraživanja pokazali su da nemanje dobre plate, ili- kako neki teoretičari to nazivaju- imanje male plate, pretstavlja jedan od najvećih problema u savremenim bračnim zajednicama. Velika plata, između ostalog, znači: jednakost mogućnosti (dva ili drugi paran broj televizora), izbjegavanje fizičkog kontakta (zasebni kreveti ili dovoljno veliki krevet s posebnim pokrivačima) , mogućnost širenja vidika (ljetovanje na planini ili u egzotičnim zemljama)…
  5. Ne tucite svog supružnika ni u šali. Čak ni u slučaju da on voli da se šali! Nemalo puta, tučnjava u bračnoj idili dovodi do unakažavanja lica, do unutrašnjih poremećaja koja su praćena facijalnim izobličenostima i nepodnošljivim verbalnim ekspresijama koje mogu dovesti do poremećaja i u Vašem mentalnom sustavu.
  6. Ne komunicirajte. Komunikacija, zamka u koju su upadali supružnici svih vremena, odraz je potpunog nepoznavanja prirode institucije braka. Svako objašnjenje bilo bi besmisleno. Sjedite, razmislite o tome i: nijedne riječi bračnom drugu!
  7. Izgledajte lijepo. Sposobnost supružnika da izgleda lijepo, posebno u današnje vrijeme, kada se duh helenizma i ljubavi prema proporcijalnosti ponovo širi Evropom, a uz sposobnost imanja velike plate, najveća je garancija očuvanja braka. Izgledati lijepo morate i u odjelu koje će vas svojim raskošom činiti, ali i bez njega jer supružnici ne zaključavaju vrata kupatila kada se tuširaju a kucanje u vlastitoj kući (imajte kuću!) im je potpuno strano. Ljepota budi zavist kod onih koji je ne posjeduju, pa će supružnik u odnosu na svoje društvo biti veoma zainteresovan da vas kao lijepog/-u zadrži.
  8. Imajte ljubavnicu/-ka. Zašto? Zato što to valja. To je lijepo. To možeš da ljubiš, grliš i vodiš za ruku. Čak možete i da pričate, ali pod uslovom da pred drugima ćutite. Ne objavljujte svoju vezu na društvenim vezama, jer upravo pristigli rezultati istraživanja nad pacovima pokazuju da objave veza skreću najveću pažnju kod pratioca vaše stranice.
    9. Volite se uprkos braku.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Radović

Avatar photo

SLIČNO

Kako dekorisati sto za venčanje

Ako želite dekorisati sto za venčanje, ovo je članak upravo za vas. Dekoracija stolova je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *