Kako imati uspešan brak

Dok neki tvrde da garancije za uspešan brak ne postoje, psiholozi imaju drugačije mišljenje. Parovi se teše da za uspešan brak ne postoje garancije, ali zapravo već na samom početku veze moguće je utvrditi da li će biti srećna ili ne.
Uspesan brak

Kako imati uspešan brak

  1. Zaborav prošlosti. Samo onaj ko može da zaboravi ono što se ne može promeniti, a to je sopstvena ili prošlost partnera – moći će da se oseća srećno u budućoj zajednici. Tek kada je ovaj uslov ispunjen i kada su partneri mogli da uspostave određeno rastojanje u odnosu na članove šire porodice, na svoje detinjstvo i ranije veze, može se smatrati da postoje dobre osnove za uspešan brak. Tu se podrazumeva jak osećaj zajedništva u smislu MI, a ne JA i ON/ONA.
  2. Iskažite svoje želje i interese. Do problema ne dovode razlike među partnerima, već način na koji se na njih reaguje. Različite potrebe i sklonosti samo mogu da obogate ljubav, čineći ne samo odnos, već i ličnost partnera zanimljivom i uzbudljivom. Dakle, ako imate slobodu u vezi, i dalje negujete svoje interese, i bavite se hobijima i aktivnostima koje volite, postoji jak preduslov za srećan brak.
  3. Svađajte se. Ako se konfliktne situacije ne reše, povećava se opasnost da se odnos zakomplikuje. Veština održavanja dobrih odnosa ne sastoji se u tome da se izbegne svađa, već u načinu kako se dvoje ljudi raspravlja. Pod tome se podrazumeva iznošenje stavova i mišljenja a ne optuživanje partnera.
  4. Negujte rituale. Jutarnja kafa, doručak u krevetu, poseta bioskopu tokom vikenda..da bi sreća bila trajna, ljubavi je potrebna podrška. Rituali su važni za srećne bračne odnose, jer oni na neki način predstavljaju snažan osećaj pripadnosti i sigurnosti.
  5. Praštajte. Srž dobrih brakova predstavlja spremnost oba partnera da svom ljubavnom odnosu uvek dodaju jedan plus, u vidu praštanja, pohvale, nežnosti i sl. Dok svaki negativni čin, u vidu svađe, nesporazuma i prepirka daje minus. Trudite se oko svog partnera, pa ako nekada i pogreši ne „skačite na njega“ kao da to isto nije moglo i vama da se desi.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

Kako dekorisati sto za venčanje

Ako želite dekorisati sto za venčanje, ovo je članak upravo za vas. Dekoracija stolova je …

3 komentari

  1. Avatar photo
    Nikola Davidović

    Sto puta sam čuo da ne postoji definicija za uspešan brak, i dalje mislim da ne postoji, ali su ovi saveti svakako na mestu i sigurno neće naškoditi odnosu između partnera. Hvala!

  2. Volite se svakog dana,i postujte svog partnera.dovljno je da kazem ne radite svom parnteru ono sto ne volite da on radi vama.

  3. Zaista divan tekst koji mnogima može pomoći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *